Ga naar de inhoud

Het schip der dwazen

Groen Links had de boot gemist, of de boot (een uur te laat) had Groen Links gemist, en de SP deed al niet mee, maar verder zat maandagavond z’n beetje de hele Haarlemse gemeenteraad aan boord van marineschip Hr. Ms. Johan de Witt.

VVD-fractievoorzitter Ed Veen is daar commandant en had zijn collega-politici uitgenodigd voor een tochtje over de woeste baren, dat echter langer duurde dan voorzien. Een landingsvoertuig bleek kapot, zodat de raadsleden niet in IJmuiden aan wal konden, maar helemaal mee moesten naar Den Helder.

Ze brachten de nacht in hun kooi door, of knobbelend, of dossiers lezend en moties amenderend, of brakend van zeeziekte en schelvispekel, daar heeft het RaDa geen informatie over. “Een heel avontuur”, noemde burgemeester Schneiders het, toen ze om 5 uur ‘s ochtends aan wal stapten, zoveel is wel bekend. Onze bestuurlijke élite is dus behouden thuis. Gelukkig maar, want stel dat ze naar de kelder waren gegaan… Oppositie en coalitie, met man en muis…

Eind goed, al goed, kun je denken, maar bij mij is toch iets blijven hangen. Onze local sea heroes zijn in mijn fantasie versmolten met een allegorisch motief uit de literatuur en schilderkunst.

 

Das Narrenschiff, noemen de Duitsers het, het Schip der Dwazen.

Het wonder van het narrenkleed/is, dat alleen een ander weet / dat men het draagt. Zelf ziet men het niet / tot eigen vreugde en elks verdriet.

En hieronder een moderne versie van The ship of fools, gevonden op het weblog  A Pilgrim’s Posts

 

En verder moeten jullie maar een beetje surfen. Klik en you get the picture. Variaties op een thema: Hier en hier en hier.

P.S. Op de VVD-site staan foto’s van onze jongens (m/v) van Jan de Witt.

 

1 reactie op “Het schip der dwazen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *