Ga naar de inhoud

Wellness

Zo tevreden als een luis op een zeer hoofd, zei mijn vader altijd, en de Engelsen hebben as snug as a bug in a rug.

De kat op de mat hieronder heeft aan behagen evenmin gebrek. Het zonnetje schijnt en ze heeft zo te zien net een schoonheidsbehandeling achter de rug. Niets dat haar deert. Het verleden is voorbij en met de toekomst zit het wel snor.

Want waar kan de catering voor een kat beter zijn dan op de drempel van Willy’s viskar? De eigenaresse gunt haar af en toe een stukje wijting of verse heilbot en ook klanten verwennen haar met kibbeling en andere lekkernijen.

Na sluitingstijd gaat Ilse terug naar haar eigen huis, voorzien van krabpaal, warme poezenmand en een liefhebbend baasje.

“Maar overdag bivakkeert ze hier?” vroeg ik. “Of gaat ze ook wel eens de hort op?” Dat laatste. Soms is ze even weg en komt dan terug met een duif. Natuurlijk, ik had het kunnen weten. Want de hele dag alleen maar vis…

P.S. Het publiceren van kattenlogjes geldt in weblogkringen als een bewijs van deerniswekkende geestelijke armoede. Desondanks hier en hier nog twee RaDa-stukjes waar je vanzelf van gaat spinnen. (En de eerste Chinese naaktkat laat nog even op zich wachten.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *