Ga naar de inhoud

Meer blauw in de lucht

Vliegende ogen en oren, nu ook boven Haarlem? Ik had er net over gelezen in de NRC, toen die politiehelikopter vannacht een uur lang boven Haarlem ronkte.

Observe, Detect, Identify and Neutralize? ABC-tje voor mij! Non-traditional Intelligence, Surveillance and Reconnaissance? Gesneden koek! Maar dat ging over het luchtruim boven Libië en Afghanistan…

Vanuit het raam kon je de heli duidelijk zien; om de zoveel seconden lichtte hij bordeelrood op, als een siervuurpijl die zijn climax bereikte. Maakten ze foto’s? Konden ze mij zien staan bibberen in mijn pyjamaatje?

Volgens de eerste berichten op AB-radio onderzochten ze een melding van ‘gegil bij het station’ en vervolgens een luchtinbraak boven Haarlem-Noord een inbraak in Haarlem-Noord. In een update werd gemeld dat het om een surveillancevlucht zou zijn gegaan.

Surveillance? Hielden ze de ‘slooproute’ van het uitgaanspubliek in de gaten, of hadden ze zich vergist in de datum van Luilak? De muggenmeester mag het weten…

Het RaDa, geen groentje op het gebied van speurwerk en lokale spionage, en beschikkend over zijn eigen GELUIDLOZE opsporingssysteem, vermoedt toch dat de luchtkoddebeiers hun jongensdromen aan het vervullen waren, ten koste van de nachtrust van de bewoners. Voor agenten is Los Angelesje spelen net iets leuker dan je laten dissen door discojeugd in de Smedestraat.

Of zou dit sexy toy het begin van de toekomst zijn? Binnenkort in Haarlem geen blauw meer op straat, maar wel in de lucht?

1 reactie op “Meer blauw in de lucht”

  1. Hele vervelende actie ,het jaagt je de stuipen op het lijf.Dacht meteen is alles wel op slot .
    En dat midden in de nacht.
    Hoop dat het een hele goede reden heeft gehad.De werkende mens gaat hier niet blij van worden.
    En dan te bedenken dat trauma helikopters niet meer uit kunnen vliegen omdat het teveel kost!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *