Ga naar de inhoud

Bijbeppen

We doen even een rommellogje, beste Raarlemmers, een bijbep-logje om er weer een beetje in te komen, over van alles en nog wat en wvttk, zoals de ambtenaar dat agendeert.

En waar beter te beginnen dan bij het weer, in casu de heerlijk regenbui vanochtend, monotoon ruisend, overvloedig sproeiend, zodat het vanuit mijn slaapkamer klonk of de auto’s op de Verspronckweg tot hun assen door het water reden. In de literatuur symbool voor het onafwendbare lot (niet per se noodlot), die regen die gestaag valt en valt, en daaronder de mens die niet anders kan doen dan lijdzaam alles over zich heen laten komen.

Dat moet je maar net liggen. Er zijn er ook die zekerheid willen, zich niet kunnen bedwingen en voor dezulken vond ik gisteren dankzij een Googlegril de website www.sterfdatum.nl. Wat is jouw sterfdatum? Tik je gegevens in (linkshandigheid? stadsmens?, etc.) en let op, er verschijnt een rouwkaartje met je naam plus een tellertje met het aantal dagen, uren, minuten en seconden. Carpe diem! Bedenk wel dat iedereen op het grote boze wereldwijde web jouw kaartje kan zien.

Geen site voor de snuggersten trouwens ; ze beantwoorden ook vragen als ‘Gaat mijn partner vreemd? Hoe hoog is mijn libido? Ben ik alcoholist? Wanneer gaan we scheiden?’

Van scheiden naar trouwen: goed werk van Nuel Gieles gisteren in Grote Broer het HD, een mooi portret van de welbespraakte trouwambtenaar Timen Lalkens, die onlangs zijn duizendste huwelijk voltrok, waaronder eentje van mij. Happy memories! Ik kom Timen nog regelmatig tegen, in de Bavo waar hij gids is of zomaar. Een voorrecht om zo iemand te kennen, zeldzame combinatie van nooit opdrogend kinderlijk enthousiasme en diepgang.

Hebben jullie dat filmpje van René Snoeks over de Dichtlijn al bekeken? En de spin-off, het zagende zing / zingende zaagfilmpje van de stadsdichteres? Speaking of whom, ze heeft sinds een maand een steeds mooier wordend weblog over haar activiteiten, dat nog ruimte biedt aan een paar duizend bezoekers per dag extra. Allen daarheen!

Nou, dat was het!

.

2 reacties op “Bijbeppen”

  1. @P.M.Delxe1xe1fre: een klikske naar het eigen kliekske op zijn tijd, dat moet toch kunnen? Evenals een linkje van de hulpstadsdichter naar de hulpstadsdichter. Groet, M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *