Ga naar de inhoud

Glibbers en glijders

Een mooie dag om een erfenis te verdelen, zoals de uitdrukking luidt, met al dat geplens en gedrens, maar wij moesten en zouden wandelen, door de Kennemerduinen.

Voor gladde, graag natte beestjes was het droomweer. Ik schreef hier al eens eerder over een paar triljoen nano-kikkertjes – dat was bij Middenduin. Vandaag krioelde het ervan bij het Wed. Een zwartgespikkelde geboortegolf trok van de oever over het zand naar… ja, waarheen eigenlijk?

Hopelijk hadden ze de briefing goed begrepen.

Er was ook veel slakkenverkeer. Kent een slak geluk? Ze zagen er intens tevreden uit zoals ze soepel door het vochtige gras gleden – de tentakels bedrijvig als doventolken.

Midden op een fietspad zagen we er twee (de huisjes niet groter dan peperkorrels) die op ramkoers lagen, zo’n 10 cm van elkaar. De een (m+v) was overgestoken van links en de ander (m+v) van rechts. Sensatiebelust wachtten wij af.

Zou een van de twee wijken? Zouden ze vechten? Hadden ze een date en zouden we getuige zijn van een heftige vrijpartij tussen twee wildvreemde hermafrodieten?

Het mocht niet zo zijn… Voor ze op snuffelafstand waren, laveerde de kleinste luttele millimeters naar links en zonder elkaar een blik waardig te keuren vervolgden ze hun weg.

Niet waar de mensen bij zijn? Nog niet geslachtsrijp? Exen? Elkaars type niet? Verschillende soorten?

Aan het weer kan het in elk geval niet gelegen hebben.

 

3 reacties op “Glibbers en glijders”

  1. “…de tentakels bedrijvig als doventolken.” -> Prachtig! 😀

    Leuk, al dat mini-verkeer zo op je pad. Drukte vanjewelste, daar zo rond je voeten. 🙂

  2. Ja, mooi dat soort vondsten! Onlangs las ik het volgende in The Guardian over Newt Gingrich, die president van de USA wil worden voor de Republikeinen: “His staff wanted him to do things like raise money from donors and actually meet voters. The staff quit but Newt is still running, a sinking rat abandoned by his ship.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *