Ga naar de inhoud

Werkers van de toekomst

Dit gebouw is opgedragen door de werkers van het heden aan de werkers van de toekomst.

De losse koppen ogen (na de killing fields) een tikkie macaber, maar de tekst spreekt me door zijn gevoel voor continuxefteit wel aan (hoeveel werkers van nu malen om de werkers van straks?).

Niet dat het geholpen heeft overigens, er zijn geen werkers meer op die tamelijk verscholen plek in het Kleverpark.

Iemand een idee wat die werkers produceerden?

.

6 reacties op “Werkers van de toekomst”

  1. ZO! Ik vind het knap, want die koppies bevinden zich in de poort naar het hofje.

  2. Hoe zit het eigenlijk met dat beeld dat geplaatst is bij de ingang van de Parkeergarage naast de nieuwe Pathe bios??? (walgelijke combinatie trouwens, zo een beeld en dan die mega Pathe sticker op de ruit in 1 blik….)

  3. @Marius, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het antwoord van mijn 82-jarige moeder afkomstig is. Als ik dit soort Haarlemse vragen aan haar voorleg: grote kans op het goede antwoord. Gedreven door haar inlevingsvermogen mailde ze ook: x91x91Dat bakken gebeurde vast x92s nachts, niet met de moderne apparatuur van tegenwoordig, dat je alleen op knopjes moet drukken. Kijk naar de gezichten met de holle ogen. x91s Nachts keihard werken, meel kneden met de handen, en wat er nog meer moet gebeuren om een heerlijk brood te krijgen. En dat in de hitte van de bakkerij. Het is niet voor te stellen in deze tijd! Dan misschien ook de volgende morgen het brood rondbrengen met een handkar, die dan stond op de binnenplaats van de bakkerij. Wat zullen die harde werkers slaap tekort gekomen zijn, wat op de gevelsteen duidelijk te zien is! En dat misschien voor een hongerloontje!x92x92

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *