Ga naar de inhoud

Mediahannes

UPC hengelde al tijden naar mijn overstap op ‘digitale’ TV met mediabox – ik begon het bijna zielig voor ze te vinden en bovendien, slechts €2,95 duurder per maand en dan tientallen extra zenders en alles in een mum geregeld, dus wat let je, denk je, dit is de 21e eeuw, en je bestelt dat pakket en je krijgt het prompt en alles werkt en hé, het beeld van mijn antieke TV vult zich ouderwets, de horizontale zwarte balken boven en onder zijn niet meer, dat is toch mooi meegenomen voor €2,95, maar oh… nou ontbreken er links en rechts stroken, in de nieuwsbanners over de Amerikaanse financiële crisis staat ‘shington bereikt schuldenplaf’.

Irritant, irritant, na een dag dubben – hij doet het op zich nog wel – gaan we (dit is de 21e eeuw) voor breedbeeld, de bezorger van De Block sluit de TV aan op de media-box met de SCART-kabel, alles doet het, een kind kan de was doen, al vraag ik me af waar de los bungelende SCART-kabel van de DVD-speler in moet. “Gewoon even een HDMI-kabeltje kopen”, zegt de man, dus ik naar Andrea hier op de hoek, niet goedkoop die kabels, €20, nou ja, het moet maar, alleen blijkt ie thuis op geen enkele aansluiting te passen. Is het wel HDMI en geen HIDM?, nee, het is HDMI, dus ik op de fiets (‘god, wat ben ik lekker bezig!’) naar De Block met die sjofele DVD-speler en mijn probleempje, ik kijk hulpeloos, ik wijs naar de gaatjes in de speler en de winkelbediende weet meteen raad – rode, blauwe en gele snoertjes bungelen verleidelijk uit zijn handpalm, maar als hij ze in de winkel wil demonstreren bij mijn type TV zegt hij: “Oh nee, bij die gaat het níet…, die heeft geen HDMI, dan moet u een andere speler kopen.”

Een andere. Mmmmm… Alleen hebben ze geen goedkope andere met HDMI, dus ik naar Expert aan de Gedempte Gracht, lou loene, maar nu komt het: bij elektrospeciaalzaak Scheer en Foppen (wat een leuke ouderwetse naam!) kon ik wel slagen en wat een bof, ik had nota bene al een HDMI-kabel. Hé, hoe vinden jullie dat?

Wat een stoethaspel, denken jullie nu misschien, zoveel gehannes om niks, loser, omdat je voor €2,95 mee wilt met je tijd en dat vond ik zelf achteraf ook.

Of misschien hebben jullie ook wel eens uit frustratie je tanden in een coaxkabel gezet of een weigerachtige router tegen de muur gesmakt. Want dit is de 21e eeuw. In de 22e zullen ze om ons lachen en zich weer druk maken over heel andere futiliteiten.

.

 

4 reacties op “Mediahannes”

  1. Vroeger had ik dat tandenknarsen alleen met een weigerachtige naaimachine maar tegenwoordig… (diepe zucht)

  2. Heb je al gecheckt of de DVD speler nu wel kan opnemen ipv alleen weergeven? Anders moet er waarschijnlijk nog een kabeltje bij.

  3. De meest dure kabeltypes haal je bij Action voor een paar euro. Moet kinderarbeid zijn, maar met die dure winkels kan dat net zo goed het geval zijn.

    Zelf heb ik UPC een jaar of 5 de deur uit geschopt. Strepen op m’n beeld als er iemand langs hun straatkasje liep en vreselijk duur. Zeker als men zo weinig TV kijkt als ik.

    Dus nu kijk ik dat beetje via ADSL en uitzendingemist of youtube. En vooral als het nij uitkomt. Zou niet weten wat ik op moet nemen, dat doen al duizenden anderen voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *