Ga naar de inhoud

Evenementententen

Het is evenemententententijd. Circus Leeflang is neergestreken op de Grote Markt en omdat er dit jaar entree wordt geheven bij Haarlem Culinair is het evenemententententerrein omheind.

Wie van Café Studio naar de Lepelstraat wil, moet ofwel helemaal langs de evenementenschutting lopen via het Stadhuis ofwel om de Bavo heen via de Groenmarkt.

Aan gene zijde van de evenementenschutting (hier gezien vanaf het terras van Brinkmann) doen aan het oog onttrokken evenementenmensen vermoedelijk wat ze ieder jaar deden, al heb ik nooit precies begrepen wat. Mou ja, evenementensfeer opsnuiven. En eten, maar dan niet in een knus restaurant bij kaarslicht, maar aan een gammel tafeltje op de klinkers van de Markt, waar een lauwe evenementenbries teriyakiparfum en saté-odeur aanvoert over jouw dampende bouillabaisse.

Ik ben geen evenementenmens, dat hadden jullie al begrepen (of gelezen). Als ik alleenheerser was, zou ik een nationale devenementering afkondigen. Maar in afwachting van mijn bewind vind ik dat we elkaar de ruimte moeten laten. Dan is een achterommetje langs de Vishal toch niet teveel gevraagd?

P.S. Behalve de evenementententen doen ook de protesttenten het goed. Op de Grote Markt stonden onlangs nog tenten van wijlen het Teyler College en Viva! Thuiszorg; het afgelopen weekend zag ik actiekampeerders in Londen bij het parlementsgebouw. Ze waren tegen bijna alles: oorlog, kernenergie, het leegvissen van de wereldzeeën, speculatie, de moderne Olympische Spelen en patserige bungalowtenten.

 


5 reacties op “Evenementententen”

  1. Ziet er gezellig uit zo, de Grote markt. Vooral het uitzicht op die omheining maakt het zo bijzonder. Hoeveel legt de burger er nu voor neer om binnen die omheining te mogen vertoeven om de sfeer te snuiven? Wel een beetje sneu want zo als ze het vroeger deden was het veel meer toegankelijker voor Jan en alleman. Dit is toch geen gezicht.

  2. Hoogtijd dat Haarlem Culinair naar het evenemententerrein bij de Veerplas opzout.

  3. Het is gewoon erg sneu dat men niet even gezellig naar binnen kan kijken. Dat nodigt dan ook uit om ook te gaan. Nu wekt het de indruk dat het niet voor iedereen is bedoeld. En het veranderen van de zwarte naar de witte bunker helpt daar niet bij. Afgesloten is afgesloten. Ik voelde mij absoluut niet geroepen een kijkje binnen te nemen. Heel jammer.

  4. Er was vast geen klandizie met entree-heffing bij Haarlem Culinair.
    En toen hebben ze de boel maar opengegooid?
    Ik was er gisteren, ik kon zo doorlopen.
    Niets gebruikt trouwens, ik had wat anders te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *