Ga naar de inhoud

Hand op de knip

Dat de overheid het niet langer breed kan laten hangen, is inmiddels ook tot het grote publiek doorgedrongen en steeds vaker stribbelt de belastingbetaler tegen als hij vindt dat er gemeenschapsgeld wordt verkwist.

“Sigaar uit eigen doos?”
“Nee, dank je.”
“Sigaret uit eigen doos?”
“Nee, voor geen geld.”
“Lekker bonbonnetje dan?”
“Nee-hee…”
“Augurk uit eigen pot…?”

“Goudvis uit eigen kom? Porselein uit eigen kast? Kat uit eigen zak?” Enz.

Twee voorbeelden dicht bij huis. In Grote Broer het HD stond vrijdag een opiniestuk van oud-boswachter Hans Vader, die geen ecoduct blieft boven de Zandvoortselaan. ‘Volksverlakkerij’, noemt hij de natuurverbinding en hij kan amper een dier bedenken dat er blij mee zal zijn,  zeker niet de visotter en het edelhert, die in een rapport van Alterra werden opgevoerd als belanghebbende. Die soorten komen noch in de Kennemer- noch in de Waterleidingduinen voor. Houd dat geld (9 à 10 miljoen euro) in de zak, is Vaders boodschap aan de overheid. Doe er iets nuttigs mee.

Hier ter stede woedt een vergelijkbare discussie over het Houtmanpad / Goudmanpad (VVD-humortje) naar Overveen, dat – louter omdat er subsidie toegekend kan worden – zo zal worden ingericht dat fietsers (tot nu toe gedoogd) hun eigen rijstrook krijgen.

Leuk bedoeld (veiligheid en zo), maar het volk mort. Er is al een comité Houtmanpad is mooi zat! (petitie hier) en het laatste nieuws is dat drie lokale literati hun gewicht in de strijd gooien: recensent Wim Vogel, schrijfster Lilian Blom en dichter George Moormann hebben zich publiekelijk tegen de verandering gekant.

Over hun strijdwijze verkeren we nog in het ongewisse. Op de HD-site oppert Moormann dat hij zich mogelijk zal vastketenen aan een bruggetje.

Doe het niet, George, wil ik hem op het hart binden. Neem geen risico! Denk aan de tijdgeest. Wat denk je dat er gebeurt in het huidige cultuurvijandige klimaat als de mensen bij het uitlaten van hun bouvier een weerloze estheet aan de ketting zien liggen?

Overigens wil ook de RaDa-reda het Houtmanpad liever laten zoals het is. Wij schuwen een principiële stellingname niet, al komt er doorgaans geen hangslot aan te pas. Nu we het toch hebben over stad-strandverbindingen: kunnen ze de Bloemendaalse Zeeweg en de Zandvoortselaan niet met onmiddellijke ingang de-asfalteren? In de toekomst alleen nog voetgangers en woon-/werkverkeer per ezelwagen? Dat scheelt files, CO2-uitstoot en hé … dan kun je ook zonder ecoduct!

.

 

4 reacties op “Hand op de knip”

  1. Triest om als oud geboren en getogen Haarlemmer te lezen over dat waanzinnige nieuwe plan t.a.v het Houtmanpad. Welke idioot van B&W heeft dat plan bedacht? Hoe gek moet je zijn om dat stukje natuur te vernietigen t.a.v je prestigeplan. laat het zoals het is, Haarlem heeft al niet teveel groen. In het Gooi is er geen gebrek aan maar in Haarlem wel en dat ga je toch niet op de schop gooien voor een fietspad waarover dan de ene na de andere scooter raast.

  2. Iedere politieke partij, links of rechts, gereformeerd, islamitisch of bevindelijk populistisch, die een verbod voorstaat op de scooter, kan op mijn hartstochtelijke stem rekenen!

  3. @Roberto: Door zo’n verbod dupeer je natuurlijk ook thuiszorgster Annie (62, Molenwijk) die ‘s ochtends om 7 uur de steunkousen van een mevrouw in Haarlem-Zuid moet aantrekken. En overlastgevers zullen hun naam eer blijven aan doen door bijvoorbeeld dunne metalen plaatjes met wasknijpers aan de spaken van hun rijwielen te bevestigen of met paarden in galop door de straten te crossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *