Ga naar de inhoud

Neutrinodummy

Die jongens van CERN houden zelf nog een paar slagen om de arm, maar ergens in mij is kennelijk al een geheime stemming gehouden over de validiteit van de relativiteitstheorie en het overtreden van de maximumsnelheid door die superneutrino’s.

Breaking Light Speed

Nee, kijk eens naar dat hoofd, die ziet er niet bepaald snugger uit, dacht ik ineens toen ik vandaag de zoveelste foto van Einstein zag. Dat had ik vorige week nooit durven denken.

Een flits van diep technisch inzicht was mij vergund in de Schagchelstraat, waar een doe-het-zelfzaak in de etalage een trekbel heeft gemonteerd. Zo’n anachronistisch rotding dat meestal tegenstribbelt, zodat je er onbeheerst aan moet rukken om een schor geluid op te wekken. Maar in deze opstelling, met het mechaniek zichtbaar, kon ik me ineens voorstellen hoe onze voorvaderen elkaar in vroeger eeuwen een hoge vijf gaven toen ze na lang experimenteren uitkwamen bij dit vernuftige ontwerp. Nooit meer bonzen, nooit meer schoppen! Pure luxe!

belmoment

8 reacties op “Neutrinodummy”

  1. Schagchelstraat. Met een te koesteren ‘gch’ – al was het maar om het schorre geluid van jouw trekbel te onderstrepen.

  2. Als je het mij vraagt (maar waarom zou je?) gaan we met een razende snelheid een wereldschokkende conclussie tegemoet! Suske en Wiske…Willie wortel…Archie…het komt zomaar dichterbij! Maar ik vrees dat ik Twitter.

  3. @Roberto: Dank voor de correctie. Ik was een paar dagen weg, anders was die schagchel-g er sneller aan toegevoegd.

  4. Zo voor de hand liggend dat althans degene die de lichtknoppen bedient over een wat hogere snelheid beschikt. Ik wist het al een tijdje. Die Einstein is gewoon de Yogi Maharishi van de natuurwetenschappen. Eens?

  5. Peter Holthuizen

    Een lolletje van die Albert Einstein, die volgend jaar geboren wordt. Gaat ruim een eeuw terug in de tijd om ons wat wijs te maken en gaat dan in zijn eigen tijd opnieuw toeslaan… Onthoud die naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *