Ga naar de inhoud

De kern van de politiek

“Met zo’n debat kom je bij de kern van de politiek.”

Allen daarheen! En boffen wij even, dat debat wordt uitgerekend hier in Haarlem gehouden – Muggenmeester Schneiders zegt het zelf, vandaag in grote Broer het HD.

Wat wil namelijk het geval? De gemeenteraad moet beslissen over de besteding van de ‘precariopot’: OF het geld moet naar een nieuw uitstapprogramma voor lokale prostituees (het oude, goedkopere, werd eerder door de raad te christelijk bevonden), OF (recent VVD-voorstel) het wordt aangewend om het productiehuis van de Toneelschuur te redden, dat kapot dreigt te gaan door de rijksbezuinigingen.

Da’s logisch, hè? Om temeiers te laten uitstappen, moeten toneelspelers opstappen. OF iedereen blijft op de planken, respectievelijk achter de ramen! Ja, inderdaad, met zo’n discussie kom je bij de kern van de politiek zoals wij die kennen in deze stad, een Realpolitik van buigen of barsten/uit de lengte of uit de breedte/van tweeën één, altijd weer van tweeën één.

Terwijl, met een beetje fantasie…

Het Begijnhof en de Toneelschuur zijn nota bene buren! Daar moet toch een mouw aan te passen zijn? Waarom gaat niemand nou eens met directeur Frans Lommerse praten, die stakker zit aan alle kanten klem en zal zeker bereid zijn wat artistieke vrijheid in te leveren en het komend seizoen Lulu, De Driestuiversopera én Keetje Tippel te programmeren. Garandeer alle publieke vrouwen die hun werkterrein willen verleggen een leuk, betaald bijrolletje in een bordeelscène; met een beetje talent en begeleiding kunnen ze daarna (met alle respect!) verder als actrice en zo niet, zal de overgang naar een nieuw leven na een snuffelstage bij Frans hoe dan ook soepeler verlopen.

Moet ik dan alles voorzeggen?

3 reacties op “De kern van de politiek”

  1. Waarom dat eenrichtingverkeer? Acteurs m/v kunnen ook een gokje wagen, toch?
    Stap eens door die Vierde Wand. Ik ben Oud en Lelijk, maar al die anderen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *