Ga naar de inhoud

Recht op crisis

‘Economische crisis slaat Haarlem…’, las ik op een hoekje van de krant die ik vanochtend van de mat plukte. Met van spanning trillende handen bevrijdde ik het regiokatern uit het nationale pakpapier. ‘Economische crisis slaat Haarlem murw/buiten westen/finaal kapot’? ‘… Haarlem  terug naar het stenen tijdperk’?

Pffff…. pak van mijn hart! Janette (sic!) Luichies van Grote Broer het HD heeft de nieuwe kwartaalcijfers van de gemeentelijke Recessiemonitor bestudeerd, doorgerekend én geanalyseerd, en de onontkoombare slotsom is:

ECONOMISCHE CRISIS SLAAT HAARLEM OVER.

Over! Het is hier business as usual. Alles koek en ei. Geen centje pijn. De wereldwijde malaise gaat straal aan onze stad voorbij. De Grieken kunnen ons niet deren, laat Berlusconi maar potverteren! Meer hotelovernachtingen, minder werklozen en evenveel faillissementen hier ter stede. Ook de slagbomen van de parkeergarages wippen vaker op en neer dan ooit tevoren, een belangrijke indicator van economisch welbevinden, zo leer ik uit het artikel.

Aanvankelijk rees bij mij het triomfantelijke beeld van een kleine, nijvere enclave, waar onder leiding van Muggenmeester Schneiders noest wordt gewerkt – wij Haarlemmers houden stand, tegen de verdrukking in! Het Asterix-gevoel.

ligging

Maar een beetje dubbel was het wel. Als alom alles in elkaar kachelt, de waarde van de euro wordt gedecimeerd, goud in schroot verandert en de ganse mensheid verkommert… ik bedoel, je wilt er ook als Haarlemmer toch een beetje bijhoren? Zeg nou zelf. Ze kunnen ons toch niet zomaar overslaan, crisis of geen crisis?

Hé, grote wereld, wij zijn HIER, hoor! HEEEEEEEEEE, horen jullie ons?

Haarlem

3 reacties op “Recht op crisis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *