Ga naar de inhoud

Bezet gebied

‘Stop de misbruik van de macht!’ staat er op een plastic dekzeil gespoten.

Ook Haarlem is nu bezet gebied, Occupy is neergestreken op de middenberm van de Parklaan.

Hoe winterhard de antikapitalisten zijn, zal de eerste nachtvorst leren. Daarover later. De RaDa-reda verwonderde zich in eerste instantie vooral over de locatie van het armzalige tentenkamp. Is er een symboliek? Wall Street, New York, ja, dat ligt voor de hand, maar Haarlem heeft geen effectenbeurs. Ik zou zo gauw geen altaar van Mammon weten hier ter stede. Waar versteken onze graaiers zich, waar wentelen ze zich wellustig in hun vette bonussen? Wacht eens, die activisten zouden toch niet denken…

occupy

dat de Tweede Hollandsche Maatschappij van Levensverzekering… nog volop in bedrijf is?  

2 reacties op “Bezet gebied”

  1. Als ik vroeg in de ochtend (6.45) naar het station loop is het er uiteraard uitgestorven. Maar ik vraag me af of er überhaupt iemand blijft slapen?

    Overigens vind ik het een genante en domme actie. Heel passief. Als je een verschil wil maken, dan ga je toch iets DOEN? Met een tentje irriteer je alleen omwonenden. En dat is weer niet zo sociaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *