Ga naar de inhoud

Daklozenboot

Hé, wat een geniaal idee van een ‘Schrijvende lezer’ in Grote Broer het HD: J. Jongkind komt met een voorstel voor de Haarlemse daklozen- en verslaafdenopvang, waarvoor een nieuwe locatie wordt gezocht.

Niemand die ‘m in zíjn backyard wil. De aanvankelijk aangewezen Gedempte Gracht voerde een succesvolle anti-campagne en daarom zoekt de gemeente nu een andere plek. Burgers (dakloos en dakhebbend) mogen tot 1 december eigen voorstellen indienen – die kennen misschien nog plekjes in de stad waar de gemeente nog nooit is geweest.

Nee, dan J. Jongkind: die zag bij de Verfrollerbrug de boot liggen waarin een ondernemende ondernemer wiens naam ik in het digitale archief van het HD niet kan vinden al een paar jaar een hotel voor rugzaktoeristen hoopt te vestigen. Die boot ligt daar maar een beetje zinloos te dobberen, want de gemeente werkt (om onnaspeurlijke redenen) niet mee. Zou dáár nou niet, oppert Jongkind, de unilocatie kunnen komen? Je kunt ‘m dan af en toe verleggen, zodat de lusten (geen) en lasten gespreid worden over alle Haarlemse wijken met aanlegkades.

Het RaDa ziet alleen maar voordelen in deze vorm van mobiele opvang. Laat die boot dagelijks aanmeren op een andere plek. Het houdt de doelgroep actief en scherp (ipv dat ze elke avond met een roeskop van het Kenaupark naar de Bakenessergacht zwalken, moeten ze eerst even het vaarschema raadplegen). Je zou ook een pedagogisch element kunnen inbouwen: jongens, zolang klachten uitblijven, blijven we knus in de buurt van De Waag. Maar één gevonden spuit en we liggen morgen bij Schoteroog of, als dat niet helpt, buitengaats.

Gemeente, vooruit met de schuit!  

4 reacties op “Daklozenboot”

  1. Wat een geniaal idee. Zo’n boot zou ook best daklozen uit heel Nederland kunnen opvangen en daarmee het hele land doorvaren. Alle daklozen van Nederland verdeeld over een grote daklozenvloot. Zelfs op Europees niveau is zo’n plan misschien wel haalbaar.

  2. Kan ie ook gewoon voor Koningstein blijven liggen? Hebben die ambtenaren ook nog wat leuks!

  3. @Marius. Dat is de boot van Rene van Boekel, die is door zijn eigen project zelf ook aan lager wal geraakt, en heeft dus gaandeweg affiniteit met de door jouw voorgestelde doelgroep opgedaan. Goed idee dus, ik zeg ‘doen’: http://goo.gl/WXwcI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *