Ga naar de inhoud

Van icoon tot sherrymoeder

Nog maar zo kort bezig aan een tweede leven als boegbeeld van ja, welke deugd was het ook weer…? Prudentia? Temperantia, Fortitudo, Iustitia? Oh, nee, ze moest ooit samen met haar zusje de jeugd van de Hoogere Burger School opwekken tot Handelszin en Nijverheid, twee eigenschappen die de bouwers van het Raakscomplex anno 2011 nog dermate aanspraken dat ze haar van pensioen terugriepen en voor de entree posteerden.

Nijverheid

Van enig dysfunctioneren of een lichtzinnige taakopvatting harerzijds was mij tot vanochtend 10 uur niets gebleken – ze zat daar met anachronistische zedigheid op haar sokkel en laafde zich aan niets anders dan haar geleerde boek. Maar deze foto (genomen in de mist) mag toch rustig een heterdaadje heten.

Raakscomplex

Als ze bij de Jopenkerk nog een bierglas missen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *