Ga naar de inhoud

Wachtkamer zesde klasse

Je komt uit een warme NS-coupé met Nick & Simon + krantje & croissantje en je wilt de reis in Haarlem vervolgen met een bus van Connexxion, het bedrijf dat ooit pionierde met de ‘comfortmeter’, die aangaf hoe behaaglijk de passagier zich geacht werd te voelen.

Op het Stationsplein in wording zoek je beschutting tegen hagel & wat dies meer zij en kijk, ook daarin is voorzien:

Comfortmeter 

Er stonden al een paar kale wachthokjes en daar zijn sinds kort vier zeecontainers aan toegevoegd. Zonder ramen, zonder bankje, zonder prullenbak.

OV, omdat je het waard bent 

P.S. Zaterdagochtend zag ik die containers staan en zette ze hoog op RaDa’s to-do-list. Het was even slikken toen Grote Broer het HD het onderwerp vanochtend op de voorpagina bracht (sibling rivalry, je weet wel). Gek genoeg stonden er geen foto’s bij – die hadden ze vanaf de redactie kunnen nemen. Nou, bij dezen dan!

5 reacties op “Wachtkamer zesde klasse”

  1. Verheug me nu al weer om een dagje naar me oude stad toe te gaan. Om in zo’n mooie zeecontainer te mogen staan wachten op een bus die me naar de plaats van bestemming brengt. Man, man wat is Haarlem er op vooruit gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *