Ga naar de inhoud

Cultureel erfkrot

prinsenbolwerk3

Wil iemand nog een hotelletje beginnen in Haarlem? Stadsvilla Bolwerk 3 gaat weer in de verkoop, lees ik in Grote Broer het HD. Het monumentale pand moet verkocht en wel nu. NU!, want zonder de opbrengst stroomt er geen geld naar de herinrichtig van het Stationsplein, legt RS uit, en bij te lang treuzelen loopt de stad ook een rijkssubsidie mis voor de herinrichting van…

Een mooie klus voor Gerrit van Dijk misschien, om alle subsidiestromen en gemeentelijke geldbronnen eens op de kaart van Haarlem te projecteren? De Ganges-delta zal daarbij vergeleken even overzichtelijk zijn als een plastic opblaasbadje.

De RaDa-reda drentelde vandaag rond bij die villa en verbaasde zich. Cultureel erfkrot! Cultureel erfrot.

achterstallig

En nu weet ik wel dat ondernemers, de echte ondernemers, hè, altijd graag het onmogelijke doen, iets van de grond af opbouwen, etc. Maar, gemeente, toen ik die aggenebbistroep daar zag – de kapotte ramen, de bekladde muren, stuc waar je met je pink een gaatje in kon priemen – drong zich onweerstaanbaar een CDA-woord aan mij op: ‘rentmeesterschap’. 

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

erfgoed

4 reacties op “Cultureel erfkrot”

 1. Lang genoeg laten leegstaan, geen onderhoud aan plegen en zie het resultaat, een prachtig vervallen Vila. Tel uit je winst of liever gezegd: ‘Verlies’. Geen normaal denkend mens wil dat krot nog kopen om daar te ondernemen. Misschien dat de uiterst betrouwbare Luigi Prins met zijn bedrijf Cobraspen er nog iets in ziet. Die is wel dol om panden voor weinig te kopen en voor het dubbele te verkopen

 2. Heb daar op school gezeten
  Triest dat het zo is gelopen
  Was altijd spannend in het
  Grote gebouw Meneer Redijk
  Was toen directeur

 3. Heb daar op school gezeten
  Triest dat het zo is gelopen
  Was altijd spannend in het
  Grote gebouw Meneer Redijk
  Was toen directeur er zijn
  Nog foto’s op schoolbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *