Ga naar de inhoud

Naar 13.000.000

‘Oh was ik maar een kat, een lapjeskat, dan had ik nu een luizenleven… Castreer me, domesticeer me!!!’

Komische kattenfilmpjes die op Youtube 13 biljoen keer zijn afgespeeld kennen we allemaal, maar hoe groot is de kans dat jullie deze video al kennen? Briljant en slechts dertien keer bekeken? Een lied over ‘een lapjeskat met een vlekkeloos bestaan’? Geschreven en gezongen door stadgenoot Steven de Jong, geïnspireerd door een gedicht uit ‘God gaf ons apparaten’.

Het is lelijk van me, maar soms hoop ik dat hij (we leven gelukkig in een onrechtvaardige wereld) voorlopig nog niet wordt ontdekt door De Wereld Draait Door, zodat ik hem nog even voor mijzelf kan houden – in een klein gezelschap op de eerste rang kan blijven genieten van teksten als: ‘Ik heb een fijne jeugd gehad – wat een verschrikkelijke zin…’

Of ‘Daar sta ik dan / een jongeman / met 1001 mogelijkheden/ Ik kan naar links, ik kan naar rechts / ik kan omhoog, ik kan omlaag / gevangen tussen later en verleden.’

De verzamelde tot razernij gedreven Raarlemmers, dol van nieuwsgierigheid, uit één rauwe keel: “TERG ONS NIET LANGER, ETTER, KOM OP MET DIE LINK!!!!! Ik wil de veertiende bekijker zijn!” Ja, goed dan, als jullie beloven ook nog een paar andere filmpjes te bekijken van die avond in Atelier 195-197. En die Steven de Jong is trouwens ook de drijvende kracht achter het duo Starla van de zinderende zomerhit Baila, baila!

Snap 2011-12-14 at 16.30.49

Oh ja, die link, gut, laat ik die nou bijna nog vergeten! Kleine moeite!

HOPLA!

4 reacties op “Naar 13.000.000”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *