Ga naar de inhoud

Oude knarren

Ja, ja… de natuur is in de war, zo zien we het graag in dit sensatiebeluste land: tulpen die prematuur uit hun bol gaan, narcissen narcistisch poserend in hun perken, mediageile pulletjes die er een dubbele longontsteking voor over hebben om als eersten op de voorpagina van de Telegraaf te zwemmen…  En natuurlijk, de sneeuwklokjes klingelen naar hartelust en er zijn al lammetjes gesignaleerd die druk bezig zijn hun nestjes te bouwen, als je de kranten mag geloven.

Het RaDa laat zich niet aansteken door de heersende lentekoorts. Alles op zijn tijd, het is verdomme medio januari! Droge, dorre natuur doen we, vandaag stromen hier geen sappen. We houden het bij soorten die weten hoe het hoort. Zoals deze hortensia (uit de Hyacintenlaan, geloof ik).

dorre hortensia's

Mooi, hè? De enige goede hortensia is een dode hortensia! Of ga ik nu te ver?

Vanmiddag wandelden we in de Kennmerduinen en gaven onze ogen de kost. Mag ik hier de schoonheid van oude besjes bezingen zonder voor gerontofiel te worden uitgemaakt? Het vulgaire voetbalfan-oranje is uitgeloogd en heeft plaatsgemaakt voor roestige tinten. Sommige zijn geknapt, verschrompeld of aangepikt, maar ze hangen daar nog (still hanging on!) en hopen op een Elfstedentocht.

oudste besjes

We zagen herten en konijnen. Het lentezonnetjeDe winterzon scheen naar beste vermogen. Het oude struweel stond er kaal en stug bij. Prachtig!

takkenfoto

Voor een ode aan de groene blaadjes komen jullie begin mei nog maar eens terug, ongeneeslijke romantici en ongedurige types.

4 reacties op “Oude knarren”

 1. Hallo, mijn excuus dat ik niet op dit berichtje reageer.
  Sanoma heeft ons op alle mogelijke manieren geschoffeerd en doet dat nog steeds. Hiermee maakt een groot bedrijf misbruik van haar macht.
  Als wij dit toelaten komt niet alleen Sanoma hiermee weg maar is dit tevens een boodschap voor andere bedrijven: zij weten dan dat de klanten toch niets zullen ondernemen. Dan kan het om bedrijven gaan die diensten of producten aanbieden die veel belangrijker zijn dan onze blogs.
  Dit is ontoelaatbaar, maar ieder individu alleen staat machteloos. Om die reden hebben Margo en Roberto het initiatief genomen een groep te vormen die gezamenlijk kan optreden. Wij willen je vragen je hierbij aan te sluiten.
  Je zult het misschien te druk hebben om iets te doen, dat is geen bezwaar. In een groep zijn er altijd enkelen die handelen namens de hele groep. Hoe groter de groep is hoe slagvaardiger hij kan opereren, hij kan ook individuele acties ondersteunen.
  Wanneer je de acties van Sanoma ontoelaatbaar vindt en je bij de groep wilt aansluiten kun je dit als volgt kenbaar maken: reageren onder het bericht: http://uitwijkpost.wordpress.com/2012/01/12/handtekeningenactie-gedupeerden-van-webstreepjelog/
  Een prettig en ontspannen weekeinde gewenst.
  Groet

 2. Marius (Dagklad)

  @Betsie: Ja, ik heb mijn foto’s ook nog niet terug en wacht met smart op de dag dat het oude en nieuwe Raarlems Dagklad herenigd worden, zodat ik weer kan verwijzen naar oude stukjes. Goed dat jullie niet opgeven, al denk ik dat er heel wat moet gebeuren om die schurken bij Sanoma te verontrusten.

 3. Julia Henneman

  Heel heel mooi, Marius.
  Ik identificeer me met het oude kaal en stug struweel,
  evenals met de oude besjes.
  Nou, dan ben je een KUNSTENAAR hoor,
  als je MIJ zover weet te krijgen…
  HARTelijks van Julia Henneman

 4. Margo Rademakers

  Houdt moed Marius. Ik heb je in ieder geval weer gevonden en op mijn favorieten gezet. Yeeeeeh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *