Ga naar de inhoud

Teken van leven

Hé, wist iedereen dat nou al (behalve ik), dat ‘Ombudsman’ uit het Oud Noors stamt? Umboðsmaðr is een vertegenwoordiger – of de Oude Noren ook Ombudsvrouwen en Ombudsmutsen hadden vermeldt Wikipedia niet; trouwens de Ombudsmuts is niet meer in fuctie, haar dienstverlenende werk bij het HD is doorgeschoven naar Jan Kuys, die in die hoedanigheid afgelopen maandag de rompslomp rond de ‘attestatie de vita’ aankaartte.

Levensverzekeraars als Reaal verlangen zo’n teken van leven van pensioengerechtigden, die dat maar gedoe vinden (“Ja, haha, natuurlijk leef ik nog, ik ben toch immers niet dood!”) en prijzig bovendien. De krant suggereert een klantvriendelijker methode om de instanties te overtuigen en laat een model poseren met een recente krant (overigens met een kop over iemand die niet meer leeft).

Leuk bedacht en krantvriendelijk klantvriendelijk – dat wel – maar hoe zit het met de bewijskracht? Kijk naar het model en zoek de vitaliteit. Twinkeling in de ogen, ambitie, rudimentair Zwitserlevengevoel? Pfff… ik weet niet of ik er in zou tuinen als verzekeraar, voor hetzelfde geld (oh nee, juist niet) ligt het model ergens opgebaard met een krant op de borst en hebben ze voor het dichtspijkeren van de kist snel nog even een kiekje genomen…

teken van leven

Trouwens… model? Dat hoofd komt me bekend voor… Piet…. Nee, hij komt uit Leiden. Journalist bij het HD, Cees, Cees…. Ik kom er later nog wel op.

1 reactie op “Teken van leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *