Ga naar de inhoud

Geurenblog

Veel potentiële luchtjesverspreiders zijn kaltgestellt met dit winterweer – zweetklieren hebben vorstverlet, vuilnis en drollen en pollen zijn bevroren en er is minder autoverkeer, dat scheelt ook. De keukengeuren die uit woningen weten te ontsnappen hebben buiten nauwelijks concurrentie en raken de neus vol.

neuswaarts

In smalle straatjes in volksbuurten maak je de beste kans op zo’n shot waarvan al je 50 miljoen reukcellen tegelijk beginnen te kwispelstaarten van geluk.

Snert, pannekoeken, huisgebakken appeltaart, rode kool, ieder zijn meug, de odoribus non est disputandum, maar bij mij wordt het opperste genot (zoals vanavond in de Jan Steenstraat) opgewekt door het aroma van in roomboter gebakken uitjes, dermate gebruind dat ze al een beetje aan de bodem koeken. En als ze in de pan ook nog eens gezelschap hebben van spekjes, blijf ik soms van verrukking stil staan.

Onze stad heeft er sinds kort een fotoblog bij, dat is mooi, beste Raarlemmers, maar als die suffe ICT-ers nou eens een beetje meewerken en het technisch mogelijk maken, open ik op deze plek (wat ik jullie brom!) het eerste Haarlemse GEURENBLOG.

3 reacties op “Geurenblog”

  1. Marius (RaDa-reda)

    @Tom: Misschien heb je gelijk. In Overveen klagen sommige omwonenden dat restaurant Loetje (?) bakgeuren verspreidt, en (to make matters worse) ze bakken er de biefstuk in margarine. De eigenaar geeft dat laatste grif toe, hij gelooft heilig in die margarine. Ik ga experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *