Ga naar de inhoud

Stedenbandeloosheid

Mag ik eens wat schrijven over een onderwerp waarvan ik de ballen verstand heb? Want er heerst hier ter stede wrevel tussen D66 en Groen Links over de stedenband met Mugabe Mutare. Die van D66 zitten er pats bovenop en willen weten waar onze subsidies precies heenstromen daar in Donker Afrika en die van Groen Links zijn dat aanhoudende gezanik zat (zie Grote Broer het HD van 6 feb.).

Lukas Mulder beroept zich op het Haarlemse coalitie-akkoord en verwacht loyaliteit en een lankmoediger opstelling van de partner. Moet je net bij Fedde en Louisewezen, die willen de bonnetjes zien – ordentelijke, kreukvrije bonnetjes, en kasboeken met onberispelijke kolommen in rode en zwarte inkt, zodat de burger zeker weet dat die negers niet met hele stammen tegelijk bij de plaatselijke Pungwe-brouwerij bier tanken op onze kosten of op de zwarte markt voor hun negerinnen nieuwe grasrokjes kopen lang voordat de oude versleten zijn. Ze vrezen het ergste bij D66, want de gemeentelijke accountant blijft in dezen lelijk in gebreke en blijkt in de verste verte niet in staat verantwoording af te leggen. Hoe bestaat het?

(Uhh…. suggestie van het RaDa: misschien is hij vastgelopen bij de omrekening van de valuta uit 2008, toen de inflatie ter plekke 231.000.000% bedroeg en er biljetten van honderd biljoen  (100.000.000.000.000) dollar werden uitgebracht?)

trillion

Stedenbandcoördinator en GL-raadslid Dick Bol (“het is zeiken om het zeiken”) is vanwege alle kritiek des duivels op Reeskamp en Van Zetten. Niet doen, Dick! Als ze weer beginnen te mieren over die bonnetjes, herinner ze er dan fijntjes aan dat ze zitting hebben in de raad van de Knoflookstad van Nederland, waar de administratie een complete janboel is, al minstens twaalf jaar. Vraag ze nog eens terug te komen als de kas hier klopt en paai ze tegen die tijd met een zesweeks werkbezoek aan Mutare of, als dat niet schikt, een weekendje Osnabrück of Angers naar keuze.

1 reactie op “Stedenbandeloosheid”

  1. Fijntjes dat je als nette rekenaar zo wordt afgeserveerd. Het blijft toch Noord Holland.
    Het mooie tussen D’66 en GL, dat tussen Alexander en Femke groeide en bloeide, is er wel af zeg. En Knoflookstad is geen excuus om daarom maar Collabo City te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *