Ga naar de inhoud

Guerrilla knitting

Wie de trends van drie jaar geleden op de voet wil volgen, doet er goed aan dagelijks het RaDa te lezen!

Dit weekend dreutelde ik door de Duvenvoordestraat en maakte daar kennis met het fenomeen guerrilla knitting, alias yarnstorming / yarnbombing (een ‘yarn’ is een woldraadje).

guerilla knitting

Het doel van de wolguerrillastrijders schijnt te zijn om de grauwe stedelijke omgeving op te fleuren door lelijke hekjes, balustrades, bankjes, paaltjes en dergelijke te omzwachtelen met breisels en haaksels van eigen makelij. Meer weet ik er niet van. Dus vraag mij niet of het verschijnsel een grote vlucht neemt in zachte winters als de maaksters de vraag naar wolletjes en dikke pullovers in hun familiekring zien instorten. Of zou het kunnen dat het breisters zijn uit de onderbond, die op deze manier geflopte hansopjes en asymmetrische sokken aan de straatstenen kwijt kunnen? Hoe dan ook, het lijkt mij een onschuldige bezigheid. Of zijn er al klachten van buurtbewoners (altijd die buurtbewoners!) over rondslingerende naalden?

Guerrilla gardening heb je ook nog. Medunkt, dat moet in Haarlem kunnen aanslaan.

4 reacties op “Guerrilla knitting”

  1. Let maar eens op, straks met roze zaterdag (7 juli). Dan schijnt Haarlem zijn nieuwe roze wolletje aan te hebben…

  2. Voor mij is ‘yarn’ garen, zoals ‘yard’ gaarde is en ‘yawn’ gapen. ‘Day’ is daarbij dag, ‘Way’ is weg en bijvoorbeeld ‘may’ mag. In het Britse dialect van het Nederlands is dus simpelweg onze g voor een y vervangen om die letter scrabbleaantrekkelijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *