Ga naar de inhoud

Mens of robot

Bewijzen dat je een mens bent en geen robot, het wordt niet dagelijks van je verlangd. Maar vooruit, ik zal het niet persoonlijk opvatten en de War on Spam steun ik graag:

captcha3

‘Pennyless’ en ‘ledgestn’? Ai, dat levert een foutmelding op. Vergissen is menselijk, maar met bewijzen uit het ongerijmde nemen ze geen genoegen natuurlijk. Captcha heet dit vernuftige wapen tegen robots, hetgeen een afko is van completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart. Tweede poging:

captcha 

Heb ik dat? ‘Swift’ en letterfrommel + ‘uti’. Dat gaat lekker zo. Dus op naar poging drie. En vier. En vijfzeszeven. Ik lijd aan captchadyslexie, ik bak er niks van. Ook niet als ik zeker denk te weten wat er staat.

Captcha4

Captcha5

Ik geef het op. Ik ben een machine.

2 reacties op “Mens of robot”

  1. Die laatste lukte toch zeker wel? En anders heb je nog dat knopje om het voor te laten lezen.
    Vreemd overigens dat je moet ‘bevestigen’ dat je een mens bent. Lijkt me een tekst die vertaald is door een machine.

  2. Ja het gaat steeds meer de kant op van je aanpassen aan de machine. Neem die idiote gynaecologische gebaren die je je eigen moet maken om een tablet of een smartphone fatsoenlijk te kunnen bedienen. Tegen de tijd dat de mens direct ‘willend’ gekoppeld kan worden op dergelijke apparatuur, is hij al zo versimpeld dat de Turingtest geen onderscheid meer oplevert tussen mens en machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *