Ga naar de inhoud

Broodje App

Het was zo’n soort gesprek dat ging over een miraculeuze App waarmee je sterren aan het firmament kon identificeren, geloof ik, of was het er een waarmee sportvissers konden zien waar in de sloot grote zeelt zwom?

Ik volgde het eigenlijk maar met een half oor, maar toen er verwarring ontstond over wat er nou wel of niet technisch mogelijk was, was ik er als de kippen bij:

“Jullie moet ook weer niet alles geloven wat je hoort, er zijn allerlei broodje App-verhalen in omloop.”
Ze waren alweer drie apps verder toen een collega mij ineens intens aankeek. “Zei jij daarnet nou ‘broodje APP-verhaal?”
“Ja, dat leek me wel geestig.”
“Dus dat heb je zelf bedacht? Nu net?”
Ja, zo zat het. Local brain produce. Verse oogst. Bewondering straalde uit haar blauwe ogen en ik probeerde niet al te triomfantelijk te kijken. Ach ja…

Thuis stond ik op het punt een koperen gevelplaquette te bestellen met het opschrift ‘Hier woont de Geestelijke Vader van het Broodje App-verhaal’, toen ik het voor de zekerheid nog even Googelde.

Oef, op 11 februari 2011 stond op de site waarmaarraar een stukje over een app van de gezondheidsdienst van New York die je de weg wijst naar de dichtstbijzijnde gratis condooms. Mmm… een van de reageerders had ipv ‘condoom-app’ ‘condoom-aap’ gelezen en een andere schrijft spitsvondig dat dat vast geen ‘broodje app-verhaal’ is.

En elders op het Grote Boze Wereldwijde Web vond ik nog zo’n olijkerd. Daar gaat mijn claim to fame!

2 reacties op “Broodje App”

  1. Ooit, toen ik de indruk kreeg dat bij sommige types het zoeken naar terroristisch oorlogstuig welhaast erotische vormen begon aan te nemen, introduceerde ik de verfijnde grap “weapons of masturbation”. Een ontluisterend Google-actie, eenmaal thuisgekomen, onthulde enige duizenden die me voor waren geweest.

  2. @Roberto: ‘Bavocentristisch’ geeft uitsluitend ‘Dagklad’ op Google, het zou leuk zijn als dat zich eindelijk ging verspreiden. Een vriend van mij verzon ooit ‘schooligans’ – wel een aantal vermeldingen, maar het is helaas nooit aangeslagen als benaming voor Havo-tuig van de richel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *