Ga naar de inhoud

Shownieuws

Haar fameuze radiorubriek Haarlems Shownieuws is ter ziele, dus dan zal de eenpersoons society-redactie van het RaDa het maar wereldkundig maken: gisteren was het feest in Hondiusland. Gerrie trad in het huwelijk met Paul en wat een prachtige dag is het geworden!

paulengerrie

Hier arriveert het stralende bruidspaar bij het Stadhuis in de kortste limousine ter wereld. Het was tevens Gerries debuut als couturière (alleen maar striptekenares, schrijfster, beeldhouwster, schilderes en cabaretière zijn gaat ook vervelen): ze had zich intensief bezigggehouden met het ontwerp van haar eigen en Pauls bruidstooi. Met verbluffend resultaat!

Gerries zussen zijn ook niet voor een kleintje vervaard, zo bleek in de loop van de dag. Petra nam de bruidstaart voor haar rekening en kijk eens wat een pronkstuk:

hondiustaart

De dag eindigde op een feestlocatie in Amsterdam, met optredens, zang en dans. Hier voeren de laarzen van de bruid (zo kort voor het aanbreken van de huwelijksnacht) riskante passen uit:

hondiuslarsjes

En toen dwong de NS-dienstregeling ons de terugreis te aanvaarden. In de sprinter naar Uitgeest werd het acht m/v sterke Haarlems Treinkoor geboren, dat de coupé op de wijs van Jules de Corte vulde met een welluidend ‘Ik zou wel eens willen weten / wie zijn daar te Haarlem getrouwd? / Zijn zij die daar leefden in zonde/ Fatsoenlijk tot echtpaar verbonden’ etc. Ook alle andere coupletten kwamen goed uit de verf. Dat Paul en Gerrie deze spontane toegift niet meer konden horen was de enige smet op een verder perfecte dag.

4 reacties op “Shownieuws”

  1. @Gerrie: Hadiebruid! Ja, na zo’n avond is voor het opstaan weinig dapperheid nodig!

  2. Gerrie en Paul, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! En een prima autokeuze: had ik maar zo’n vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *