Ga naar de inhoud

Koninginnen-n

De vooravond van Koninginnendag lijkt me een uitgelezen gelegenheid deze foto te plaatsen:

koninginneweg

Harrie attendeerde me bij een toevallige ontmoeting op de tussen-n op dit nieuwe straatnaambordje. Een vergissing? Het is al sinds 1896 Koninginneweg. Of ambtelijke pedanterie? Zo van, nee, niks, het dondert niet dat de naam verwijst naar slechts één koningin (Wilhelmina). Nieuwe spelling is nieuwe spelling!!! Sinds 1996.

Als dat laatste zo is, gelijk ontslaan die bollenboos/zielenpiet/panne(n)koek. Grappig trouwens hoe zo’n tussen-n in je hoofd blijft klitten.

vrouwestraat

Een paar dagen later zag ik bij de Bakenesserkerk het bordje van de Vrouwestraat. Ja, van Onze Lieve Vrouwe, daar had ik Kurtz noch Temminck voor nodig, maar toch, het voelde inkonsekwent en onrechtvaardig… En toen ik zojuist het woord Koninginnenacht zag, rinkelde er meteen een mentaal alarmbelletje. Wat???? Ook daar al een tussen-n? Waar zijn ze mee bezig?!?! Het moet niet gekker worden…

2 reacties op “Koninginnen-n”

  1. En zo erger ik me al heel lang aan ‘paddeNstoel’. Waar slaat dat op?
    Zou trouwens ‘KoninginneRweg’ niet leuker zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *