Ga naar de inhoud

Rest-oranje

1 mei, rond het middaguur. De rust is weldadig na de massale drukte van gisteren. Voor me op de Nassaulaan loopt een meisje op wiebelige hoge hakken die op afknappen lijken te staan.

Ze draagt een mini-rokje van een fluorescerend oranje dat weigert aan intensiteit in te boeten – ook al schijnt de zon niet meer en is Koninginnedag voorbij. Bij haar is het beste er duidelijk af, ze kijkt of ze zich probeert te herinneren in welke stad ze is. Het lukt mij alle flauwiteiten die jullie zelf ook wel kunnen verzinnen binnen te houden.

kedingsstukken

Afgezien van deze laatste feestganger, is de stad vandaag het domein van Spaarnelanden, van de Handhavers op elektrische scootertjes en van de potige kerels die de urinezuilen komen ophalen – hé, er staat een ‘mannen’-icoontje op, zie ik nu voor het eerst, alsof de vrouwen anders hun kans schoon zouden zien.

urinezuil  

In V&D is het Oranje-oranje al vervangen door EK-oranje. De Haarlemse  straten zijn vrijwel oranjevrij. Op de stoep in de Grote Houtstraat zitten nog oranje plakkertjes met ‘KEDINGSSTUKKEN €5’ (sic), en in de Kinderhuissingel probeert een bijna leeg oranje ballonnetje te ontsnappen aan de verdrinkingsdood.

ballonnetje

Iedereen lijkt het begrepen te hebben: over tot de orde van de dag.

P.S. Voor wie nog af moet kicken: hier is de link naar duo STARLA (gisteren weer hyperactief bij Van Gunsteren) met hun koninginnedaghit Alles is Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *