Ga naar de inhoud

Dageraad

Een vlag op een modderschuit?

l

Deze boot ligt in de Nieuwe Gracht, bij de Kruisbrug. Ik weet niet hoe lang al. Aan de lege bierblikjes en sigarettenpakjes op het dek te zien, is het al een tijdje geleden dat hij het ruime sop heeft gekozen. Wat me opviel was de prachtige naam: AURORA. Dageraad. Maar de dageraad van wat? Graag zou ik aan de schipper vragen welke droom daar achter steekt.

Nee, dan dit pleziervaartuig, in de Schotersingel, van een stadgenoot die kennelijk zijn ambities ruimschoots heeft vervuld en niet hoeft te wedijveren met puissant rijke jachteigenaars aan welke Côte dan ook:

mooi zat

Ten slotte kom ik nog even terug op het nieuwe straatnaambordje ‘KoninginneNweg’. Er staan blijkbaar meer vreemde exemplaren in de stad. Een trouwe lezer stuurde me een foto uit de Munterslaan (bij Faraday-, Rutherford-, Curiestraat en Einsteinplantsoen, in die hoek).  De MUNTERSLAAN dus. En dat spel je

Munsterlaan

3 reacties op “Dageraad”

  1. Dat gaat lekker. Pas twee nieuwe straatnaamborden gezien, alle twee fout. Munters in Munster verbasteren, is overigens precies het soort fout die onze dyslectische, moeilijk lerende zoon gewoonlijk maakt. Er is dus nog hoop. Een bureaufunctie bij Stedelijk Beheer of een straatnaambordenfabriek komt binnen z’n scope. Nooit gedacht.

  2. Ook de Haarlemse topografische kennis begint te wensen over te laten. De Curiestraat is tot daaraan toe, maar om de Rutherfordstraat te koppelen aan de Munterslaan gaat mij te ver.
    Duidelijker lijkt mij: de Munterslaan ligt tussen de Leidsevaart (bij de Manege) en Haarlem Hoog en gaat nog een eindje door richting Aerdenhout.

  3. Meester Adrie, wat bent u streng! (Het is geen routebeschrijving, het gaat om een vage aanduiding voor mensen uit Noord en het verre S. – die nog net weten in welke hoek van H. de wetenschappelijke genieën hun straatje hebben.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *