Ga naar de inhoud

Bouten

Doen ze het expres bij de gemeente Haarlem? Is het sabotage in verband met de nieuwe ambtenaren-cao?

Of is het een eenling? Een dyslecticus zonder diagnose? Of een frustraat wiens droom van een nationale carrière bij de ANWB [‘Maastricht 150km’, het grote werk!] aan diggelen viel en die is blijven plakken bij Openbare Werken, waar hij zich op lokaal niveau wreekt door moedwillig fouten te maken in onze nieuwe straatnaambordjes?

Hoe dan ook, er is een nieuwe RaDa-reeks in de maak: we hadden al de Munsterlaan (een verhaspeling van Munterslaan) en de KoninginneNweg (vanaf nu met tussen-n). In de letterkundigenbuurt in Haarlem-Noord is sinds kort een straat vernoemd naar de bekende vaderlandse dichter Bouten.

Bouten

P.C. Bouten.

P.S. Gelieve thuis alle foute boutgrapjes met de hand op een kladblaadje te noteren en die direct na het lachen door te trekken, zodat het reactievakje hieronder ervan verschoond blijft.

3 reacties op “Bouten”

  1. In het echt en op RaDa heb ik er nu vier gezien: 3 fout, 1 goed. Vorige week kuierde ik met de hond door mijn geliefde Schalkwijk en – geloof het of niet – ik zag daar een nieuw bord met correcte spelling: Zwitserlandstraat. Binnenkort maar eens een foto van maken.

  2. De prijswinnende schrijver Geerten Meijsing heeft zowel in Haarlem als in Amsterdam in de Churchilllaan gewoond. Juist, met drie lll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *