Ga naar de inhoud

Nullificatie unilocatie

Donderdagavond 21.30 uur werd door voorbijgangers een stoet gefilmd met daarin het Haarlemse college, gemeenteraadsleden en topambtenaren. Ze waren geblinddoekt, ondergekliederd met vla en ketchup en hun achtersten waren besmeurd met bruine bonen en pindasaus. Volgens getuigen waren ze in polonaise op weg van het stadhuis naar het Klein Heiligland…

Uh… wacht… Ik lees de voorpagina van het HD nu ál te diagonaal! Dat waren de studentes van een Leids damesdispuut bij hun ontgroening/bebruining.

Zo’n Haarlemse stoet zal er wel niet komen, al valt daar veel voor te zeggen na de nullificatie van de unilocatie.

Gisteren, bij de vergadering van de Commissie Samenleving, bleken de politieke partijen unaniem (!) tegen het plan voor een gecombineerde gebruiksruimte, dag- en nachtopvang van het Leger des Heils, methadonpost en inloopvoorziening van Brijder Verslavingszorg aan het Klein Heiligland. Hierop trokken B&W hun plan in. Zo simpel gaat dat kennelijk!

Niemand zal er rouwig om zijn dat de Heiliglanden gevrijwaard blijven van een riskant sociaal experiment, dat is het goede nieuws. Maar verder… wat een beschamend geknoei! Geklungel. Dilettantisme. Wat een inspanningen en kosten (een haalbaarheidsonderzoek naar 35 plekken in de stad), met nul resultaat. Wat een onnodige spanningen in twee buurten (want ook rond de aanvankelijk aangwezen Gedempte Gracht liepen de gemoederen hoog op).

“Het college heeft goed geluisterd”, zei wethouder Jack van der Hoek (Welzijn) ter rechtvaardiging van het intrekken van het plan. “We hebben ook de complimenten voor het proces genoteerd en zijn terug bij af.”

Met dat laatste kan de uniredactie van het RaDa het eens zijn – ze zijn terug bij af (en ontvangen geen fl 200). Maar complimenten voor het ‘proces’???? Hoe goed kan een proces zijn als het niets oplevert?  Als het uiteindelijke voorstel eerst tot zoveel heisa leidt en vervolgens als een pluisje wordt weggeblazen? Als het college zijn plan zonder slag of stoot inruilt voor een beter opgeeft? En dan wil Van der Hoek zichzelf een veer in de reet steken?

Een mengsel van pindasaus en bruine bonen ware beter op voornoemde locatie, meneer de wethouder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *