Leuk voor de pubquiz: tien minuten uitsluitend Adams-vragen. Hoeveel plaatsen in Amerika heten Adams? Minder dan 10, tussen 10 en 20, of meer dan 20?
En hoe heet de Engelse darter Adams van zijn voornaam? Idem: de schaker? En Arsenals houterige centrumverdediger? De Noord-Ierse Sinn Féin-leider? De Amerikaanse componist van minimal music? De schrijver van Watership Down?
Aan Adamsen geen gebrek, maar is dat een excuus voor de vervaardigers van de nieuwe serie Haarlemse straatnaamborden? Zeker als we die al eerder (zie hier, hier en hier) hebben betrapt op deerlijke missers?
Harrie (van de gelijknamige categorie – zie de links rechts) stuurde me een foto van dit bord uit Schalkwijk.
Met die dubbele ‘s’ zit het wel snor ditmaal, maar ai… Deze Nobelprijswinnares heette (je zal het altijd zien) Jane ADDams (net als de Addams Family van de gelijknamige serie).
Wat gaan de orthografisch uitgedaagden van Openbare Werken straks maken van de echt moeilijke namen? De Phoenixstraat, Kelloggstraat, Kamerlingh Onnesstraat, Jephtastraat, Cruquiusstraat, Stalpaert van der Wielenstraat, het Neijndorffplein, de Malpighistraat, de Maetsuykerlaan?
De RaDa-reda weet raad: Marret Kramer, de winnares van het Groot Dictee der Nederlandse Taal is nota bene een stadgenote, stadgenoten! Waarom geeft de gemeente haar niet een vaste aanstelling van één kwartier per week? Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten van al die vautieve staartnaambroden.
Geef dan meteen ff door dat Nobelprijs voor de Vrede met hoofdletters wordt geschreven 😉
Een en ander stond op het oude, vervaalde bordje wél correct gespeld!
Ik wil het nog wel gratis doen ook voor onze ABN-stad, het is me een doorn in het oog!
@Marret: Wat een gul aanbod! Maar het zal hun eer wel te na zijn. Net even gekeken of VVD-er Jeroen Boer zijn stukje al heeft gefatsoeneerd, drie weken nadat hij opbouwende kritiek kreeg van het RaDa (zie http://www.dagklad.nl/2012/05/09/kommaneuken/).
Nee, hij kijkt wel linker uit. Voor geen (parkeer)geld!
Op de lagere school, zeg 40 jaar geleden, moesten ik en mijn klasgenoten onze straatnaam invullen. Tot grote hilariteit van de klas had een van de klasgenoten genoteerd te wonen in de Scheveluisstraat. Het moest zijn het lastige “Schreveliusstraat”.