Ga naar de inhoud

Marret, red!

Leuk voor de pubquiz: tien minuten uitsluitend Adams-vragen. Hoeveel plaatsen in Amerika heten Adams? Minder dan 10, tussen 10 en 20, of meer dan 20?

En hoe heet de Engelse darter Adams van zijn voornaam? Idem: de schaker? En Arsenals houterige centrumverdediger? De Noord-Ierse Sinn Féin-leider? De Amerikaanse componist van minimal music? De schrijver van Watership Down?

Aan Adamsen geen gebrek, maar is dat een excuus voor de vervaardigers van de nieuwe serie Haarlemse straatnaamborden? Zeker als we die al eerder (zie hier, hier en hier) hebben betrapt op deerlijke missers?

Harrie (van de gelijknamige categorie – zie de links rechts) stuurde me een foto van dit bord uit Schalkwijk.

Addamsstraat

Met die dubbele ‘s’ zit het wel snor ditmaal, maar ai… Deze Nobelprijswinnares heette (je zal het altijd zien) Jane ADDams (net als de Addams Family van de gelijknamige serie).

Wat gaan de orthografisch uitgedaagden van Openbare Werken straks maken van de echt moeilijke namen? De Phoenixstraat, Kelloggstraat, Kamerlingh Onnesstraat, Jephtastraat, Cruquiusstraat, Stalpaert van der Wielenstraat, het Neijndorffplein, de Malpighistraat, de Maetsuykerlaan?

De RaDa-reda weet raad: Marret Kramer, de winnares van het Groot Dictee der Nederlandse Taal is nota bene een stadgenote, stadgenoten! Waarom geeft de gemeente haar niet een vaste aanstelling van één kwartier per week? Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten van al die vautieve staartnaambroden. 

4 reacties op “Marret, red!”

  1. Fedde Reeskamp

    Geef dan meteen ff door dat Nobelprijs voor de Vrede met hoofdletters wordt geschreven 😉
    Een en ander stond op het oude, vervaalde bordje wél correct gespeld!

  2. Op de lagere school, zeg 40 jaar geleden, moesten ik en mijn klasgenoten onze straatnaam invullen. Tot grote hilariteit van de klas had een van de klasgenoten genoteerd te wonen in de Scheveluisstraat. Het moest zijn het lastige “Schreveliusstraat”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *