Ga naar de inhoud

Euro Chamber

De Franse EK-ploeg heeft een speciale koeltecabine mee naar de Oekraïne – niet dat ze collectief cryo-therapie krijgen, maar een kortstondige blootstelling aan extreem lage temperaturen zou het spierherstel bevorderen (zie hier).

Wetenschap in dienst van de topsort, het fenomeen wordt steeds wijdverbreider. Hier in een plantsoen in het Kleverpark stuitte ik achter een omheining op bewijzen van geheime experimenten die vermoedelijk op de oranjeploeg zijn gedaan. Daar trof ik een tiental/ elftal zogenaamde Euro Chambers in diverse maten en soorten. Deze moet van Wesley Sneijder zijn geweest, vermoed ik.

EK-chamber

Het is een soort kruising tussen ruimtecapsule en chemisch toilet. Zou Heitinga in deze hieronder zijn behandeld, of Boulahrouz?

Euro Chamber

Het is pure speculatie, maar mijn theorie is dat de speler binnenin plaatsnam, waarna via de ‘armen’ chemische substanties werden toegevoegd die zelfvertrouwen en spelinzicht bevorderen. De spelers werden hier voorafgaand aan de wedstrijd een paar uur in gemarineerd en geroteerd. Na de wedstrijd tegen Denemarken is waarschijnlijk besloten van de Euro Chamber af te stappen en terug te keren naar de traditionele voorbereidingsmethoden.

“Nee, joh”, zei de huisdichteres,”ze zijn gewoon het riool aan het vernieuwen.” Ik kon het me haast niet voorstellen. Een ondergronds riool? Met poep en smurrie erin? Daar is dat materiaal toch veel te mooi voor?

1 reactie op “Euro Chamber”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *