Ga naar de inhoud

Sex-pensionado’s

Is er een pensioengerechtigde leeftijd voor seks? Zo van ‘done that, been there, got the T-shirt’? Waarna je het alleen nog op vrijwillige basis doet, of incidenteel, om het af te leren? Maar dat je in ieder geval niet meer verplicht bent te solliciteren en dat je je niet hoeft te rechtvaardigen tegenover derden en vierden als je niet meer actief deelneemt aan het geslachtsverkeer?

Ik kom er op door de ontgoochelde onderzoekster Rineke Mesman, wier alarmkreet door Roze Grote Broer het HD werd opgepikt en versterkt: ‘Haarlemse oudere homoseksuelen en lesbo’s lijken na hun zeventigste weer massaal in de kast te kruipen’.

Massaal in een kast, dat is de ultieme dark room, eind goed al goed, zou je denken (nee wacht, zo gaan we niet beginnen – dit wordt toch al een eierloopstukje). [reset/reset]

De HD-website plaatst bij het berichtje een snoezige illustratie van vier poezelige voetjes (met hun vieren amper 70 jaar oud) die onder een dekbed uit steken.

poezelvoetjes

Want wat wil het geval? Mesman deed een onderzoek naar ‘roze Kennemers’ en van de 104 respondenten was niemand (nee, niemand!) ouder dan 70. En dat terwijl Haarlem dit jaar Roze Stad is en een hyperactief pro-homobeleid zou moeten voeren en de politiek net bezig is een emancipatienota uit 2005 (toen er kennelijk ook al homo’s bestonden, RaDa-reda) af te stoffen en helemaal te herschrijven.

Mesman wil vervolgonderzoek (door haar zelf uit te voeren waarschijnlijk), want die niet reagerende 70-plussers, ‘dat is de groep die zorg nodig heeft’.

Ja.

Of (ik doe maar een paar suggesties, Rineke) de groep die de leesbril niet kon vinden toen die enquête op de mat viel, of niet door de motregen naar de brievenbus wilde rollatoren met die envelop. Of ze lagen met hun rimpelige schilfervoeten te poseren voor een HD-fotograaf, omdat zo’n foto nog ontbrak in het archief. Of ze waren lekker aan het groepsseksen in het Reinaldahuis en lieten die enquête voor wat ie was: ‘jezus, die eeuwige vragenlijsten… Die vulde ik al in toen Albert Mol nog een puber was… Het is mooi geweest zo!’

1 reactie op “Sex-pensionado’s”

  1. Ja, die vragenlijsten, al die sociaal wetenschappelijke onderzoeken; verzin toch zelf de uitkomsten, voor een afgerond non discriminatoir resultaat dat de mensen bijblijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *