Ga naar de inhoud

Roze Loper?

Waarom zat ík eigenlijk niet in het organiserend comité van Roze Zaterdag, dacht ik toen ik station Haarlem uitliep en de Rode Loper zag liggen. Even rood als altijd. Wat een gemiste kans!

Die hadden ze natuurlijk ROZE moeten schilderen voor één dag, een homo-avenue van het Stationsplein tot het warmkloppend hart van het evenement, de Grote Markt!

Voor het overige kan ik het billijken dat ze mij niet hebben uitgenodigd mee te denken. Ik ben (A.) geen evenementenmens en (B.) zegt een kreet als Vier de verschillen mij even weinig als Acht de overeenkomsten of Zeven maakt het Fijner. Uit hoofde van mijn RaDa-functie lummelde ik wat rond bij het podium van Wilsons Gay Bar, waar Fox and the Mayors verdienstelijk optraden (met o.a. hun top-kuvver ‘Bernt to be Wild’). Maar daar bleef het bij; ik heb het hele gebeuren niet meer dan geschampt. Dat kan je zo wel eens hebben met feestjes.

blowjob

In de Lange Herenstraat – daar was ik nog wel getuige van – werd een fles wodka uitgeloofd voor de beste blow-job, en zo was er vast veel meer te doen in de stad, maar op de een of andere manier kwam de hele roze folklore me even voorspelbaar voor als het bloemencorso of de intocht van Sint Nicolaas.

Wel was ik gecharmeerd van de huisvlijt van de Blije Breisters, die onder meer de Kruisbrug warmpjes hadden aangekleed. Hoeveel vrouwuren zijn daar in gaan zitten? (Of zijn ook Male Guerrilla Knitters?) Zou het kunnen dat ze breimachines hadden gebruikt, vroeg ik achterdochtig aan een deskundige passante, maar die verzekerde mij dat de gebruikte wol daar te dik voor was.

En ( zo ben ik dan ook wel weer) bij die brug maakte ik de ultieme Vier de Verschillen-foto, met op de voorgrond drie vriendelijke, engelssprekende picnickers: een roze getutueerde blondine, een Aziatische vriend en een prachtig gelukte negerin. Zij hadden het goed, daar aan de Nieuwe Gracht. Hún feestje was het duidelijk wél.

vier de verschillen

En wat ik ook leuk vond, was dat er overal in de stad roze stokrozen waren gezaaid, die precies op tijd hun bloemen showden. Dat had de organisatie perfect voor elkaar!

stokrozezaterdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *