Ga naar de inhoud

Fietsbrugslopers

Hé, er is een opmerking van mij zoek. Geen losse opmerking, maar een die ik meende gisteravond onder het weblog van wethouder Rob van Doorn vastgespijkerd te hebben, onder diens stukje Haarlem Centraal.

En vanochtend… weg! Foetsie! Pleitestein! Het was een ietwat kribbige opmerking, maar heus niet onheus… Ze zouden toch niet…? Nee, that way madness lies.

Ik ben als peuter ingeënt tegen paranoia, misschien ben ik in de bonen de kluts kwijt, je weet het niet, het kan zijn dat ik abusievelijk heb gereageerd bij het verkeerde stukje of de verkeerde wethouder van verkeersstagnatie en greenwashing… of bij de verkeerde Schotersingel waar die kloothommels van de gemeente met alle geweld een fietsbruggetje overheen willen wanconstrueren omdat Station Haarlem omgedoopt moet worden tot Haarlem Centraal, om te benadrukken wat een fantastische verkeers-hub het wel niet is, de grootste van Zuid-Kennemerland.

Want daar gaat het over. Weer eens. Drie jaar geleden vreesde ik al de rest van mijn leven in een boomhut te moeten slijten als activist als ze dat dwaze plan niet in de ijskast zetten en die ijskast in beton goten en begroeven in een verlaten zoutmijn in Kazachstan. Maar het is terug. Ik citeer, hopelijk het goede weblog van de juiste wethouder (en geen phishing-site):

‘Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van een fietsflat achter het station, aan het Kennemerplein, zodat ook de fietsers uit Haarlem-Noord gemakkelijker en sneller hun rijwiel kwijt kunnen. De raadscommissie Beheer gaf afgelopen donderdagavond mede om die reden in meerderheid aan dat er een Rode Loperfietsbrug moet worden gebouwd over de Schotersingel.’

Om welke reden, ik zie nergens een reden staan, wat heeft een Rode Fietsloperbrug Loperbrugfiets Loopfietsbrug Rode Loperfietsbrug godverdoorn te maken met het kwijt kunnen van fietsen? Moeten ze die fietsen soms vanaf die brug in de plomp mieteren? Ik zie die REDEN niet, geef mij die REDEN, ROB!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daar kwam mijn vraag op neer – ik had ‘m iets bedaarder geformuleerd, maar als ze ‘m dan ook nog eens moedwillig zoek maken / slinks dielieten, wegcensureren, de vrijheid van meningsuiting geweld aandoen, moeten ze het zelf maar weten.

Ik richt een Haarlems Front van Rode Loperfietsbrugslopers op, wat ik ze brom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *