Ga naar de inhoud

Haarlem Urinair

Het evenementententenseizoen is aangebroken en dezer dagen is de Grote Markt bezet door Haarlem Urinair. Wie nieuwsgierig is wat zich achter de hoge omheining afspeelt, dient de volle entreeprijs neer te tellen, maar speciaal voor het RaDa is organisator Lenny Buisman bereid een tipje van de sluier op te lichten.

“Het idee is het Haarlemse plassen eens en voor altijd op de kaart te zetten. Het is te lang onderbelicht gebleven in Evenementenland en dat terwijl het hier toch om een primaire levensbehoefte gaat. Onze potentiële doelgroep is enorm – wie van ons plast er niet op zijn tijd? Met Haarlem Urinair hebben we een landelijke primeur en we gaan meteen helemaal los. Ik durf rustig te stellen dat plassers uit alle denkbare categorieën door ons worden bediend. Op de wildplassers na dan, hahahah!”

RaDa: “Wat is de toegevoegde waarde van Haarlem Urinair?”

“Over plassen wordt veelal nog te simpel gedacht. Mensen doen maar wat. Wij hebben hier lezingen en workshops (voor mannen én vrouwen) zowel over de basistechnieken (targeting / afschudden / blaasmanagement) en uitgangsposities (er is een debat over ‘zittend versus staand’). Ook het urineren in de openbare ruimte komt aan bod: de krul, de plaszuil, het eco-toilet (groen plassen wordt het helemaal, voorspel ik).

De commercie krijgt bij ons de kans zijn nieuwste snufjes op sanitair gebied te presenteren. Ik noem één ding: een revolutionair opblaastoilet dat in een damestasje past en dat anytime anywhere met één druk op de knop kan worden getransformeerd in een plastentje waar de vrouw in nood discreet kan lozen. De finesses doe ik hier niet uit de doeken maar met zo’n ding komt een einde aan dat primitieve gehurk tussen geparkeerde auto’s. Een uitkomst zo lang de overheid niet voor genoeg openbare toiletten zorgt.”

RaDa: “Is dit een uitje voor het hele gezin?”

“Zeker, zeker! Neem kinderen en kleinkinderen vooral mee! Voor een stukje plaseducatie, maar ook qua fun komen de kids zeker weten aan hun trekken. Zo mogen ze hier het oudhollandse ver plassen beoefenen, over een boerenslootje, maar ook het diep plassen, vanaf een klimrots (vanaf de Bavo-toren zou natuurlijk nog mooier zijn geweest maar dat was helaas een stap te ver voor de Protestantse Gemeente Haarlem). Er is een kinderboerderijtje met plassende dieren. En voor de fanatieke gamers hebben we Uro 2012, een 3D-computersimulatie waarbij je de vijand moet uitschakelen door ‘m met een krachtige straal omver te spuiten.”

RaDa: “En stel, je koopt vijf dure plascoupons en je kan niet? Dan sta je daar… voor lul, wou ik haast zeggen.”

“Er zijn vier speciale oplaadpunten op het terrein, met naar keuze bier, water of limonade waaraan een diuretiserend middel is toegevoegd. Dat zal het probleem niet zijn. Trouwens, als je het niet erg vindt, ik sta van het ene been op het andere te hippen, ik moet…”

RaDa: “Nog één vraagje dan. Is het nou echt nodig die hele markt af te zetten?”

“Pislink word ik van dit soort kritiek. Wil het ooit wat worden met Haarlem als plasstad dan moet de burger daar het nodige voor over hebben. We zitten nu eindelijk in die stroomversnelling en trouwens… hé, weet je wat jij doet? Ga maar tegen iemand anders aan staan zeiken! Ik ben er klaar mee.”

1 reactie op “Haarlem Urinair”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *