Ga naar de inhoud

Bloemendalertje

Palen, daar is het RaDa van oudsher sterk in (perken wat minder). We hadden al de serie Amsterdammertjes in den vreemde (waaronder een Groene Amsterdammer) en die twee verpotte Leidse verkeerspalen bij de Cronjéstraat.

En kijk deze nou toch eens! Goeie morgen!!  Strak in de lak, brutaal rood en met een pront wijf erop. Naakt, goede tieten, handdoek losjes in de hand bungelend. Daar is hard aan geschilderd door de schilderaar.

paaltje

Zoals door de RaDa-reda aangetroffen in (ik kan jullie eerst een paal maal fout laten raden maar wat heeft dat allepaal voor zin? Nee, het is niet de Transvaalbuurt of de Leidsebuurt) in een van de deftigste wijken van dit land, in een postcodegebied waar je een beklagenswaardige pauper bent als je villa bij Funda minder dan vijf miljoen doet.

Ons eerste Bloemendalertje staat aan de Hoge Duin en Daalseweg. Geen standaard gemeentelijke hardware (nog niet!), maar geposteerd op een privé-oprijlaan om te voorkomen dat er ongewenste Bentleys en Bugatti’s worden gedumpt door dorpsgenoten met een parkeerprobleem. Dan zullen ze toch eerst om de vrouw des huizes heen moeten.

P.S. Vanmiddag in Overveen zag ik aan de Bloemendaalseweg (naast een fors aantal tierelantijnloze betonnen exemplaren) gelukkig ook palen met de grandeur die je met deze gemeente associeert.

l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *