Ga naar de inhoud

Brandend blik

Noem het een stukje collegialiteit, een vriendelijke geste van de RaDa-reda aan de afgebeulde broodschrijvers van Grote Broer het HD, de Haarlemmer, het Haarlems Weekblad en Haarlem 105, die al meer dan een jaar werktuiglijk berichtjes fabriceren over de Haarlemse autobranden.

Het eind van de narigheid lijkt nog niet in zicht – gisteren was het weer mis in de Barendsestraat – en onderstaande sjabloon bespaart de plaatselijke kranten op jaarbasis in totaal al gauw een paar honderd manuren, bij ongewijzigd moyenne van de pyromaan.

Ieder poging nog iets van creativiteit of originaliteit aan de verslaggeving toe te voegen is inmiddels tot mislukken gedoemd; en de krantenlezer leest zo’n stukje alleen nog echt aandachtig als het zijn eigen Audi of BMW was die in de hens stond. Dus doe er jullie voordeel mee:

HAARLEM – In de nacht van …..dag op …..dag is Haarlem voor de zoveelste maal opgeschrikt door een autobrand. In de …..straat in de ………..buurt stond rond …. uur een personenwagen / bestelbusje / vrachtwagen in lichterlaaie.

De brandweer was snel ter plekke maar kon niets meer uitrichten om het voertuig te redden. Het wrak is door de politie in beslag genomen voor sporenonderzoek. Er is een sterk vermoeden van brandstichting – dit is al de (wel even op de teller kijken) ….ste autobrand in onze stad in anderhalf jaar. Eventuele getuigen worden opgeroepen te bellen naar 0900-8844.

N.B. Afhankelijk van de ontwikkelingen stelt het RaDa in de toekomst de nodige updates ter beschikking:

  • De afgelopen nacht is in Haarlem GEEN enkele auto uitgebrand…
  • De afgelopen nacht zijn in de de volgende straten GEEN auto’s uitgebrand… enz.
  • De Haarlemse autopyromaan heeft zijn werkterrein verlegd naar Heerhugowaard nu naast de laatste overgebleven 45 auto’s permanent bewakers met mitrailleur en een emmertje bluswater staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *