Ga naar de inhoud

Zwervende kiezers

Als het even kan stem ik samen met de huisdichteres. Niet samen in één hokje, maar de gezamenlijke wandeling naar het stemlokaal geeft wat meer cachet aan de de electorale daad.

Zij stapt vastberaden, weet het altijd al. Ik (de zwevendste aller zwevende kiezers) jongleer onderweg nog met drie of meer lijsttrekkers. Niet dat dat een excuus is voor wat ons vanochtend overkwam. En in 2010.

We moeten naar de Tetterodestraat, naar het Nova College – stemmen in eigen buurt is ook deel van het ritueel. Toen we bijna de hele straat waren doorgebeend, keken we elkaar aan. Waar was het stembureau gebleven? En we wisten het meteen. Het was een déjà vu (of hoe heet dat als je iets ten tweede male níet ziet?). Twee jaar geleden liepen we ook suf dezelfde parallelstraat in, de Wouwermanstraat.

Het was niet ver omlopen, maar het voelde onnozel. Twee ezels die zich twee keer… Doen ze ook onderzoek naar zwervende kiezers?

moussa

Vanavond om tien over half zeven: bij station Haarlem staan de echte bikkels onder de campagnevoerders. Bij de westelijke ingang een CDA-er en een PvdA-er, bij de hoofdingang heeft de PvdA het monopolie. Dan moet je toch wel uit het goede hout gesneden zijn! Om nog een paar van die knorrige, afgepeigerde forensen te willen bekeren zo laat op de dag. Voor de goede zaak, voor je partij.

Ik maakte twee foto’s, een met Moussa Aynan in heldhaftige pose, fier rechtop, stralend (zo ongeveer als zijn maatje op deze foto), maar die was helaas te onscherp om te plaatsen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *