Ga naar de inhoud

Stadsfossielen(2)

Stadsfossielen? Het RaDa schreef er ooit al eens over na een bezoekje aan Groningen en nu kom ik er op terug, na een schoolexcursie naar Londen. Vlak voor we vertrokken, zag ik een intrigerend filmpje met een studente paleologie, Issy Gilbert, die ons wijst op een paar kraakheldere schaaldierenprints van pakweg 480 miljoen jaar oud op voor iedereen toegankelijke plekken als St. Paul’s Cathedral en Paddington station.

fossiel

Eenmaal, andermaal: nog iemand Haarlemse tips?

***********

Na een vakantie in Northumberland deze zomer schreef ik over de waarschuwingsborden waarover je je nek breekt daar (zie Gevaarlijk Leven). In Hyde Park kwam ik deze tegen.

plant movements

Plant Movements? Zwiepend gras of riet? Protestdemonstratie van vegetariërs? Overstekende fabrieken? Ik weet nu nog steeds niet aan welk gevaar ik ben ontsnapt…

4 reacties op “Stadsfossielen(2)”

  1. Bij een foto van dit bord op een blog van een Londense natuurliefhebber staat de volgende tekst: “And by the way, have you noticed wild flower meadows springing up all over the place? Hyde Park, the Olympic park, the raised bunds in Queen’s Park, loads of unmown grass with different wild flowers in at Kew. The poppies, cornflower and corncockle have been fenced in in Hyde Park, with a warning sign (probably something to do with the Olympics).” Functioneel vertaald in het Nederlands: Niet betreden – Laat onze wilde flora gedijen.

  2. Mijn oude biologieleraar op het Lorentz Lyceum vertelde het ons al: In (op?) de marmeren trappen van V&D, aan de kant van de Gierstraat, kan je als je goed kijkt hier en daar sporen van fossiele beestjes zien. helaas, ik heb geen foto. Maar ik heb ze wel zelf gezien, indertijd, en die trappen liggen er volgens mij nog net zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *