Ga naar de inhoud

Fratsen

Waardig, zelfbewust door het leven schrijden, in een bedaard ritme, zonder vreemde bokkesprongen, misstappen en comedy capers, is dat op mijn gevorderde leeftijd nou zo veel gevraagd?

Kennelijk. Deze week was het me maar op twee van de vijf werkdagen gegeven. Tel maar mee.

Maandag was een klassieke bad hair day: op weg naar mijn werk liep na 500 meter de ketting van mijn fiets. Dacht ik. Toen mijn handen onder de zwarte smeer zaten, besloot ik terug naar huis te gaan. Daar merkte ik pas op dat onverlaten de bouten aan weerszijden van het achterwiel hadden losgedraaid. Een lag er op de stoep, de andere was spoorloos. Dat had (met wat meer pech) nog een beste smak kunnen geven. Overigens stond ook de band van mijn reservefiets leeg.

Dinsdag hupte ik in een klaslokaal het podium op en landde na een soepele draai op de zitting van de bureaustoel, zoals ik dat elke dag veertig keer doe; alleen, deze zitting gaf zodanig mee dat ik na een potsierlijke salto achterwaards hard op mijn stuitje landde. Dikke pret voor de drie al aanwezige leerlingen – het zij ze gegund – maar ik zou niet de eerste zijn die bij dit soort capriolen zijn nek brak of ander lichamelijk ongerief opliep.

De woensdag en donderdag verliepen zonder malle voorvallen, maar vanmiddag stak ik bijna een dierbaar café in de hens. Ik zat heerlijk alleen aan een tafeltje met een kelkje Affligem en was verdiept in de Telegraaf. Af en toe nam ik een handje gebrande pinda’s, die bijna verkoolde pinda’s werden toen er vlammen uit de voorpagina van de krant sloegen. Hongerige vlammen, die al begerig naar de vitrage lonkten. Ik had gelukkig nog de tegenwoordigheid van geest om… nee, dat is te veel gezegd, maar hoe dan ook, ik kreeg het vuur uit door het te smoren met de achterste katernen. De oorzaak? Het was mij ontgaan dat er een sfeerverhogend waxinelichtje op tafel stond.

Nou, dat was de week. Niet van Ben Turpin of Stan Laurel, maar ‘gewoon’ van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *