Ga naar de inhoud

Historisch Museum

Persberichten – de RaDa-reda krijgt ze met enige regelmaat toegestuurd en meestal doe ik er weinig mee. Maar nu dreigt het Historisch Museum zelf historie te worden en dat moet als het even kan worden verhinderd. Het museum (13.000 bezoekers per jaar) kan zich niet langer bedruipen.

PERSBERICHT : Als er niet snel iets gebeurt dan zal de stad Haarlem verder moeten zonder het Historisch Museum Haarlem. Door het wegvallen van financiële steun van de gemeente is het voor het museum niet langer mogelijk om de exploitatiekosten te dragen en zal het museum zijn deuren moeten sluiten. Al 22 jaar maken de vrijwilligers van het museum prachtige exposities over de rijke historie van de provinciehoofdstad. Zeer waarschijnlijk is nu de Heyboer-tentoonstelling, die op 23 november van start gaat (op de verjaardag van de stad!), de laatste grote wisseltentoonstelling die het museum zal maken.

We skippen een stukje en dan staat er: Het museum heeft zijn hoop gevestigd op de goodwill van de Haarlemse gemeenteraad. De problemen zijn al eerder met de wethouder van Cultuur en de burgemeester besproken. Beiden tonen veel sympathie voor het museum maar kunnen niets toezeggen.

Jammer, dat laatste had beter andersom kunnen zijn. ‘Burgemeester en wethouder verklaarden sarcastisch dat zo’n muf klein museumpie vanuit een oogpunt van Shitty Marketing volkomen oninteressant was en dat dat hele mottige verleden hun persoonlijk aan de reet kon roesten, maar tastten desondanks royaal in de buidel.’

Hé, hoeveel nieuwjaarsrecepties is het eigenlijk geleden dat Muggenmeester Schneiders een visioen opriep van een GROOT NIEUW HAARLEMS MUSEUM? Iets over het fenomeen stad in de breedste zin des woords, waarmee we Bilbao en Parijs naar de kroon konden steken? Of had ik toen te veel haring gedronken in de Gravenzaal?

1 reactie op “Historisch Museum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *