Ga naar de inhoud

Nepcamera’s

Een nepcamera die werkt, dat kan alleen in Haarlem.

Voor wie de updates op de website van grote Broer het HD niet met argusogen volgt: die meldde gisteren dat de beveiligingscamera’s bij vuilniscontainers in o.a. de Boerhavewijk niet echt zijn. Door een ambtenaar gekocht bij Jan Monnikendam, niet privacy-gevoelig en lichtgevoelig evenmin.

Maar wel degelijk effectief, zo meldt de wijkraad. Tot nu toe, want mogelijk (het RaDa heeft daar geen eigen camera hangen) zijn de aso’s na de publicatie van het heuglijke bericht van heinde en verre naar de containers getrokken met matrassen, lekkende waterbedden, rollen zeil & karpet, bouw-, slacht- en tuinafval en de nodige kapotte beeldschermen; alles wat ze uit angst voor het nooitslapend elektronisch oog maandenlang hadden opgespaard.

Maar misschien ook niet.

In een notoir pishoekje aan de Burgwal wordt geen gulp meer opengeritst sinds kunstenaar Piet Zwaanswijk er een muurschildering maakte: een portret van de stuurs kijkende bewoonster des huizes. En die wildplassers weten heus wel dat het niet de echte buurvrouw is.

berntogen

Dat brengt mij op het volgende. Een paar nieuws-itempies lager op de HD-site staat dat de burgemeester bij de Nieuwjaarsvernieling/-viering mobiele camera’s (ja, echte!) (of toch neppers?) (of echte?) zal plaatsen op plekken waar zich voorheen excessen voordeden. De locaties waar ze komen te hangen, staan er al bij (‘op de Floris van Adrichemlaan tussen de Kennedybrug en de Roordastraat’, enz.), kennelijk in de veronderstelling dat de relschoppers collectief analfabeet zijn.

berntogen

En als er nou eentje wel kan lezen? Me dunkt dat ze zich sneller zullen verplaatsen dan die camera’s en doodleuk honderd meter verderop proberen ongestraft de stad plat de branden met zelfgestookte spiritus en op te blazen met home-made explosieven. Dan heb je niks aan die camera’s.

berntogen

Het RaDa pleit voor de methode Zwaanswijk: geen repressie, maar psychologische oorlogsvoering. Hang tegen Oud en Nieuw door de hele stad kilometerslange linten met het oog van de Muggenmeester.

berntogen

Bernt waakt hier.

2 reacties op “Nepcamera’s”

  1. Ik kan het sterker vertellen, de Boerhaafse Buurtbikkels, die de rommel in de Boerhaavewijk opruimen en voor veiligheid en cohesie zorgen schijnen ook helemaal niet echt te zijn. Ik heb uit betrouwbare bron dat ook deze jongens door een ambtenaar gehuurd zijn bij Jan Monnikendam.
    Evenzo is Jan Monnikendam de leverancier van de nieuwe Ambtsketen van Bernt. Althans dat heb ik dus maar weer evenzo uit betrouwbare bron van horen zeggen…

  2. Vanuit het perspectief van een atheïst kan je het alziend oog van de Schepper, de Here, Allah – you name it – zien als een nepcamera die werkt. Althans soms…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *