Ga naar de inhoud

Kersttristesse

Zoals ik ook altijd benieuwd ben naar het verhaal van kerstbomen die al op derde kerstdag de trottoirtegels sieren…

kerstmuts in goot

Dit mutsje lag gisterochtend 27 december, the morning after, op de stoep voor het Patronaat; op het rode rijwielpad lag nog een verweesd zusje – even koud en doorweekt, vertrapt, tegen een achtergrond van kauwgomresten, als luie sneeuwvlokken in een tv-sprookje.

***

Krijgen de bomen in de stadsparken wel voldoende Pokon? In het Kenaupark (gedeelte Kinderhuissingel) another one bit the dust en niet zo’n kleintje ook. Deze sneefde een dag of vier geleden en ik stel me voor dat je de schrik van je leven krijgt als dat uitgerekend gebeurt als jóuw dwergpoedeltje tegen de machtige stam sprietst.

kenaupark

BAF!

afgeknapte boom

1 reactie op “Kersttristesse”

  1. Brigit en ik zijn/waren op z’n zachtst gezegd geen fan van kerstbomen. Maar ja, de kinderen… Enkele jaren terug hadden we de aanschaf tot 24 december 4 uur uitgesteld. Bij een bloemenstal vonden we na lang zoeken tenslotte nog een, treurig, asymmetrisch, kalend, veel te duur (vraag en aanbod!) conifeer-achtig boompje. Toen we ‘m opgetuigd hadden, ging ik de hond uitlaten en zag bij de vuilniscontainer om de hoek een perfecte, twee meter hoge Nordstar staan. Ampel gedrapeerd met engelenhaar. Ik heb ‘m maar laten staan, al was het maar omdat we er niet genoeg ballen voor hadden. Mijn vermoeden was dat de eigenaren van die boom ‘m op 6 december hadden gekocht, op de middag voor kerstavond voor een zonvakantie naar Schiphol waren vertrokken en pas ruim na nieuwjaar zouden terugkomen. Ordelijke types waarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *