Ga naar de inhoud

Schijnwonen

Geen harde bewijzen, geen ‘harde uitspraken’ van raadsleden (ze geven de voorkeur aan insinuaties), maar niettemin op de voorpagina van Grote Broer het HD: woont wethouder Rob van Doorn wel ‘echt’ in zijn huurflat in Schalkwijk?

Of is het een pied à terre dat nooit een wethoudersvoet ziet?

N.B. Er hangt daar geen naambordje bij de bel.

We danken deze wetenschap aan privé-detective/ VVD-raadslid Wybren van Haga, die naar eigen zeggen al een jaar door de zaak wordt beziggehouden, zo niet geobsedeerd. Van Haga toog (gleufhoed op, donkere zonnebril) naar Schalkwijk. Liefst zou hij de GL-wethouder hebben geschaduwd, maar – complicatie – hoe schaduw je een wethouder naar een woning waar hij nooit komt? Aldaar gearriveerd constateerde Van Haga scherpzinnig dat de brievenbus uitpuilde (duurzaamheidsnota’s, raadsstukken, bezwaarschriften tegen nieuwe parkeerplaatsen langs het Spaarne, enz) en dat er …… geen gordijnen hingen.

En dat terwijl de wet voorschrijft dat een wethouder in een woning met gordijnen moet wonen. Nee, van dat laatste ben ik niet zeker, maar hij moet wél in Haarlem wonen. Van Doorn heeft een gezin en een villa met gordijnen in Amersfoort. Hij declareert reis- noch gordijnkosten, maar het gaat om het principe. En om de rel natuurlijk.

Bij haar bel- en hijgrondje kreeg HD-journaliste Linda Gottmer onder meer Louise van Zetten (D66) aan de lijn. Die sprak klare taal: “Jack van der Hoek zie je nog wel eens in de kroeg bij wijze van spreken. Dat zie ik bij Van Doorn niet snel gebeuren.”

Dus de wettelijke cafébezoekverplichting lapt schijnwoner Rob ook al aan zijn laars, terwijl Louise op, bij wijze van spreken, barkrukken her en der in de stad wegkwijnt en binnensmonds vloekt telkenmale dat er weer een niet-wethouder binnenkomt, bij wijze van spreken.

Een andere Haarlemse wethouder wordt niet van schijnwonen beticht. Ewout Cassee verhuisde met gezin en gordijnen uit Heemstede naar een huis 500 meter verderop, aan de andere kant van de gemeentegrens. Alsof het de bespottelijkste normaalste zaak van de wereld is.

Bleh, waar hebben we het eigenlijk over? En in welke eeuw leven we?Kunnen ze die wethouders geen elektronische enkelband geven? Zodat ze kunnen aantonen dat ze hun quotum Haarlem-uren maken, waaronder, bij wijze van spreken, een minimumaantal kroeguren? En zet voor noodgevallen een stapelbed op de vliering van het Stadhuis.

En mag ik hopen dat NIEMAND het ergerlijke HD-volksgericht invult? Zodat we volgende week bij de zaterdagse stelling een unieke uitslag hebben: ‘Wethouder van Doorn moet echt in Haarlem komen wonen; MEE EENS 0%, ONEENS 0%, principiële weigeraars 100%’.

3 reacties op “Schijnwonen”

  1. Hij zal er zeker wel regelmatig slapen, met de uren die wethouders maken.

    Nee, dan de onze, die heeft keurig op Wikipedia aan laten passen dat ze niet meer in Amsterdam woont en heeft nu met partner en nageslacht een tweekamerappartement in centrum Utrecht 😉

  2. GEneuzel. De kern van de zaak is, dat Van Doorn in mijn ogen geen enkel gevoel mt Haarlem heeft en alleen maar fouten maakt. Daarom moet hij eigenlijk weg, vindt waarschijnlijk ook WvH, maar hoe zorg je daar nou voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *