Ga naar de inhoud

Slikken en glimlachjes

Het zijn dagen van even slikken en glimlachjes. Woensdag liep ik langs het Oude Zuivelhuis en zag dat het wegens omstandigheden was gesloten.

Ja, dacht ik… Ja, dat moet ‘m zijn. Ik had ‘m inderdaad al geruime tijd niet meer achter de toonbank gezien; en hij hoestte altijd duchtig. Goh. Jan. En ik dacht aan de keer dat hij me had ingewijd in de geheimen van de kaasdraad.

oude zuivelhuis

En met een lieve, moedige tante van me was het gisteren ook gedaan. Verwacht en onverwacht tegelijk. We wisten al dat haar dagen geteld waren, maar deze week was er een hertelling / plotselinge versnelling van het ziekteproces.

En de glimlachjes? Gisteren op station Leiden (ik wist het toen al van mijn tante) wilde ik vanwege een uitgevallen trein richting Utrecht omrijden via Den Haag Centraal; op de perrons heerste aanhoudende verwarring – er waren servicemedewerkers noch conducteurs, de displays in de sprinter waarin ik had plaatsgenomen in de misplaatste veronderstelling dat hij naar Den Haag ging, dankten ons oprecht voor ons vertrouwen in de NS en maanden ons om aan de bagage te denken. Toen iedereen in arren moede weer uitstapte, verscheen op een bord deze mededeling: ‘Later vertrek i.v.m. grote vertraging.’

vertraging

Goed voor een wrang glimlachje. Het echte glimlachje kwam toen ik een half uur later het februari-nummer van Straatjournaal opensloeg en op pag. 2 bij de ingezonden brieven het kopje ‘Blij met Marius’ zag. Vriendelijke woorden over mijn eerste twee columns.

Blij met Marius

Dat zou iedereen af en toe moeten overkomen: dat je een krant openslaat en daar je naam ziet staan: Blij met Geertrui / Wilco / Barend-Jan / Jeen / Yael / Eva / Stijn… En dan daaronder met redenen omkleed waarom ze zo blij met je zijn. Zwart op wit. Nou ja, misschien vinden jullie het kinderachtig, maar mij deden die complimenten goed, op zo’n verdrietige dag. 

1 reactie op “Slikken en glimlachjes”

  1. Gecondoleerd met je tante, Marius. En met de kaasboer. En nee, het is niet kinderachtig om blij te zijn met lezers die van je houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *