Ga naar de inhoud

Vette logo’s

Wie heeft besloten dat hij niet langer logoloos door het leven wil, kan zich natuurlijk tot de erkende ontwerper wenden, die uit een crea-vaatje tapt en tegen betaling een logo levert. Op maat, aangepast aan uw individuele wensen. Dat klinkt leuk, maar het resultaat is vaak ook enigszins clichématig en voorspelbaar.

Wij van RaDa-Logo werken anders – andersom. Het precieze procedé doen we straks uit de doeken, maar het principe is uiterst eenvoudig. Wij produceren logo’s  en zoeken de opdrachtgever er later bij. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo’n ongeadopteerd logo.

logohori

Laat het even op u inwerken. Associeer, fantaseer, zoek een mogelijke link met uw bedrijf – golven, de vloeiende lijn, geborgenheid, saamhorigheid, harmonie, een streven naar volmaaktheid? Doet u iets met gootsteenontstoppers, dan is dit niet het juiste logo voor u, maar geen nood. Wij produceren ze waar u bij staat – zoals gezegd, we leggen later uit hoe. Wat dacht u hiervan?

logo90

Dat straalt wat meer dynamiek uit, hè? Doelgerichtheid, de markt penetreren, de concurrentie overvleugelen. Dit is maar even om u op het goede spoor te zetten. Normaliter vullen wij het niet voor de opdrachtgever in. Die weet zelf het best wat hij wil. Hij kijkt in ons bestand met weeslogo’s en zoekt uit wat hem aanspreekt.

Wat onze logo’s gemeen hebben is de vloeiende lijn, hoewel wij op verzoek ook hoeken van 90° leveren. Maar de ervaring leert dat flexibiliteit en een zekere mate van ongrijpbaarheid beter in de tijdgeest passen dan noeste degelijkheid. Wat dacht u van deze?

logo180

Hier kan de gootsteenontstopper misschien wel wat mee? De zwanenhals in het midden en de take-off aan rechterzijde als de blokkade is verholpen en de monteur oplossingsgericht gas geeft, op weg naar de volgende klant? Hieronder ons laatste voorbeeld. Zet uw onderbewustzijn aan het werk en koppel onderstaand ‘karakter’ aan een beroep/activiteit.

logo270

RaDa-Logo is bij toeval ontstaan. De huisdichteres, bekend van haar bundel God gaf ons apparaten, had net haar iPad aangezet, toen zij bedacht dat ze nog dringend even een likje homeopathische zalf op een schraal stukje huid tussen haar wenkbrauwen moest smeren. Ze kneep in de tube en …flurp… níet uit de tuit maar uit een miniem gaatje onderin spoot een fliepje zalf en landde op het touchscreen. Ja, zo:

logoverloren

Wij beseften onmiddellijk de schoonheid en de commerciële potentie van dit zalfwurmpje. RaDa-Logo was geboren!

Wat ons werk aanzienlijk vergemakkelijkt, is dat je zo’n logo-wurmpje / wormenlogo naar believen kunt roteren. Of had iedereen dat al lang en breed door?

panoramalogo

3 reacties op “Vette logo’s”

  1. In het Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag (23-2) zag ik het logo van Restaurant P in Grevendicht; zie http://restaurant-p.nl/ . De door jou genoemde P-woorden (potentie, precieze procedé, penetereren, produceren) suggeren een link naar het logo van Restaurant P. Had Rada-Logo al zaken gedaan met dit restaurant?

  2. @ Adrie: hun logo mist toch een beetje de souPlesse van die vier van ons – al zeg ik het zelf.
    @rob: ik hoopte even dat er per ongeluk ook nog een chinees teken uit die tube was geperst. Die zwangerschapsgymnastiek vind ik trouwens wel een fijne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *