Ga naar de inhoud

Stedendwingerlaan

Ha, lezerspost, dat hebben we graag!

Harrie (ja, die Harrie – RaDa-volger sinds het allerprilste begin) attendeert me op nieuwe grillen van de makers van de Haarlemse straatnaambordjes. Ditmaal is het geen dwaling op het gebied van de spelling die de aandacht trekt, maar de nieuwe opmaak – waarbij de voornaam wordt uitgevoerd in kleine letters en de achternaam in grote. Zo dus:

anna van buren

Dáár is over nagedacht, alleen mag je je afvragen hoe lang en door wie en waarom eigenlijk. Echt praktisch is de nieuwe vormgeving niet, zoals Harrie opmerkt, maar komisch wordt het pas een straatje verder – genoemd naar de roemruchte Stedendwinger, jullie weten wel…

frederik hendrik

‘Te vrezen valt dat de graveur van het bordje Frederik Hendriklaan in de veronderstelling verkeerd heeft dat de man Hendrik van zijn achternaam heette.’

Ik begin te verlangen naar een Jiskefetachtige serie naar de gemeentelijke afdeling waar men zich (al dan niet met behulp van externe krachten) bezighoudt met het Haarlems Blauw. Met alle perikelen van dien. Zie ook Uniform Blauw en Bouten.

Overigens heeft Harrie ook beloofd t.z.t. de serie Amsterdammertjes in den vreemde te reanimeren. In afwachting daarvan deze fietstas, die in het Kleverpark de grootmokumse gedachte uitdraagt. Een schrijnender symbool voor het compleet mislukken van de integratie is niet denkbaar.

amsterdammertje

2 reacties op “Stedendwingerlaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *