Ga naar de inhoud

Beakitsch

Morgen verricht Koningin Beatrix haar laatste officiële handeling als staatshoofd; zij opent dan in de Bavo de tentoonstelling FRANS HALS. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan. Daar boft Haarlem maar weer.

Hé, had ik nog niet ergens een foto van haar? Een paar jaar geleden wandelde ik met de huisdichteres in de omgeving van Slenaken en Epen, toen we in een werkplaats/atelier/galerie het achteraanzicht van de majesteit herkenden. Haar coiffure uitgevoerd in hoogwaardig PUR-schuim.

beamuts

Al wisten we dat nog niet, het had ook suikerspin kunnen zijn, of mérengue. We mochten best even binnen koekeloeren van de kunstenaar – zijn naam is me helaas ontschoten. Ja, pur-schuim, een schromelijk onderschat materiaal, daar waren we het meteen over eens. Men neme één matras of luchtbed, een spuitbus PUR, wat zilververf en…

creatief met pur

Zo, nou Bea nog even een slinger geven! Morgen zal ze wel anders zijn opgemaakt, maar als ze na haar abdicatie nog eens gek wil doen, is dit misschien een idee.

beatrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *